О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1789

 

гр. Плевен, 19.09.2019 г.

 

Административен съд-гр.Плевен, втори състав, в закрито съдебно заседание на деветнадесети септември две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                            ПРЕДСЕДАТЕЛ : НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

                                                       

като разгледа докладваното от съдията Господинов административно дело № 956/2019 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано въз основа на жалба от И.В.Т. и П.И.Т.,***, с която се оспорва заповед РД-10-1087/06.08.2019г., подписана за Кмет на Община Плевен от г-н М. Я. С горната е прекратено наемното правоотношение между ОП „Жилфонд“- Плевен и жалбоподателите и е посочен срок за доброволно освобождаване на жилищния имот.

 С определение № 1679/04.09.2019 г. жалбата е оставена без движение. На жалбоподателите са дадени указания да приведат жалбата си в съответствие с разпоредбата чл.151, т.3 от АПК, а именно да заплатят държавна такса в размер на по 10 лв. за всеки от тях в 7- дневен срок от съобщението. Същите са предупредени за последиците от неизпълнение на определението.

Съдът констатира, че определението, с което жалбата е оставена без движение е надлежно съобщено и на двамата жалбоподатели на 05.09.2019 г. Към днешна дата срокът за внасяне на дължимата държавна такса е изтекъл и същата не е заплатена.

С оглед на посоченото съдът намира, че жалбата следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Воден от горното и на основание чл.158, ал.3 АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на И.В.Т. и П.И.Т.,***, против заповед РД-10-1087/06.08.2019г., подписана за Кмет на Община Плевен от г-н М. Я., с която е прекратено наемното правоотношение между ОП „Жилфонд“- Плевен и жалбоподателите и е посочен срок за доброволно освобождаване на жилищния имот.  

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 956 по описа на Административен съд Плевен за 2019 год.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба в 7 дневен срок от съобщението за изготвянето му пред ВАС на РБ.

Преписи от определението да се изпратят на страните.

 

 

СЪДИЯ: /п/