ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 1839

гр.Плевен, 26.09.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІV-ти състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и шести септември две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                                               Председател: Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдията Кънева адм. дело № 934/2019 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

В Административен съд Плевен е постъпила жалба от С.Т. срещу частичен отговор по ЗДОИ/АПК приложен в електронното писмо. Приложеното писмо е изх.№Пл-174-00-138/17.05.2019г. на началника на РО НСК-Плевен.

В придружителното писмо на ДНСК е посочено, че Т. обжалва повторно писмо изх.№Пл-174-00-138/17.05.2019г. на началника на РО НСК-Плевен, като в АС-Плевен е било образувано адм.дело №296/2019г., прекратено с определение.

При проверка редовността на жалбата съдът е указал на Т., в 7-мо дневен срок да посочи с жалбата кой административен акт се обжалва; в какво се състои неговата незаконосъобразност и какво се иска от съда; да представи по делото подписана жалба и документ за внесена по сметка на съда държавна такса в размер на 10лева, като му е изпратено копие от жалбата. Лицето е предупредено за последиците от неизпълнение  на дадените указания.

С уточнение вх.№4144/26.08.2019г. Т. е посочил „Освоб. и отмяна и 7дни отлагане“. Във връзка с последното съдът отново е оставил без движение жалбата и е дал повторни указания за отстраняване на нейните нередовности.

С уточнение вх.№4454/13.09.2019г. Т. е поискал удължаване на срока  по делото.

С определение от з.с.з., на основание чл.63 ал.1 от ГПК, съдът е продължил срокът за внасяне на държавна такса със седем дни, като новоопределеният срок е започнал да тече, считано от 13.09.2019г. На лицето е указано, че при невнасяне на държавна такса в размер на 10лева в новоопределения срок, производството по делото ще бъде прекратено. Указано му е още, че ако се иска освобождаване от държавна такса да представи доказателства за доходи и имущество.

Съдът, след като се запозна със събраните по делото доказателства и съобрази законовите разпоредби, намира за установено следното:

Продълженият срок за внасяне на дължимата държавна такса е започнал да тече от 13.09.2019г., съобразно чл.63 ал.2 от ГПК,  и е изтекъл на 20.09.2019г. (петък-работен ден). В дадения срок и до настоящия момент от страна на оспорващия не са изпълнени указания на съда, като по делото не е представен и документ за внесена държавна такса. В тази връзка следва да се посочи, че  при проверка в счетоводството на съда се установява, че такава не е внесена и към дата 25.09.2019г. Жалбата е нередовна. Налице е хипотезата на чл.158 ал.3 от АПК, поради което същата следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Воден от горното, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на С.Т. срещу частичен отговор по ЗДОИ/АПК.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №934 по описа за 2019 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Преписи от определението да се изпратят на страните.                                                                                                                                                                                                                                                                                   СЪДИЯ: