ОПРЕДЕЛЕНИЕ

1686

гр.Плевен, 4.09.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, V-ти състав, в закрито съдебно заседание на четвърти септември  две хиляди и деветнадесета година, в състав:                  

                                                          Председател: Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 882  по описа на Административен съд – Плевен за 2019 год. и  за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба от С.Т. *** против Решение №2/03.06.2019г. за отказ до достъп на обществена информация на и.ф. Административен ръководител-Председател на Административен съд Плевен.

Принадлежността на съдията-докладчик към състава на Административен съд Плевен, чийто административен ръководител е издал обжалваното решение, и факта, че исканата информация се отнася до магистратите на същия съд, може да породи съмнения в безпристрастността на съда при разглеждане на делото.

Предвид изложеното, настоящия съдебен състав намира, че следва да се отстрани от разглеждане на делото, с оглед спазване принципа на безпристрастност.

Предвид че в Административен съд-Плевен  към датата на настоящото произнасяне работят пет съдии, четирима от които са се отстранили от разглеждане на настоящото дело, а последният  е Председателят на съда, който е издал оспорения акт, по жалбата против който не може да се произнася, делото следва да бъде прекратено и изпратено на ВАС за определяне на друг съд, който да разгледа и да се произнесе по жалбата на С.Т. *** против Решение №2/03.06.2019г. за отказ до достъп на обществена информация.

            Воден от горното и на основание чл.22 ал.1 т.6 от ГПК вр. чл. 144 от АПК и чл.23, ал.3 от ГПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

           

ОТСТРАНЯВА съдия Катя Арабаджиева от  разглеждането на административно дело №882 по описа на Административен съд- Плевен за 2019 година.

           ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело №882 по описа на Административен съд –Плевен за 2019 год.

ИЗПАРЩА делото на   Върховен административен съд, който да определи друг Административен съд, който да разгледа и да се произнесе по жалбата на С.Т. *** против Решение №2/03.06.2019г. за отказ до достъп на обществена информация на и.ф. Административен ръководител-Председател на Административен съд Плевен.

          Определението не подлежи на обжалване.

 

                                                                                   СЪДИЯ:/п/