ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 1331

   гр.Плевен, 11.07.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, шести състав, в закрито съдебно заседание на единадесети юли две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                               Съдия: Снежина Иванова 

 

като разгледа докладваното от съдията и.административно дело №811/2019 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по жалба на З.В.З.,*** срещу решение в протокол № 3/10.04.2019 година на комисия по чл. 210 от ЗУТ за определяне на обезщетение за учредяване право на прокарване и сервитут.

      Съдът като се запозна с жалбата намира, че делото не му  е подсъдно, тъй като съгласно чл. 210 , ал. 3 вр. чл. 215, ал.1 от ЗУТ индивидуалните административни актове по този закон, отказите за издаването им и административните актове, с които те са отменени или оставени в сила, могат да се обжалват пред съответния административен съд по местонахождението на недвижимия имот.

Мотивиран от изложеното и на основание чл. 135 , ал. 2 от АПК, Административен съд –Плевен, шести състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без разглеждане жалба на З.В.З.,*** срещу решение в протокол № 3/10.04.2019 година на комисия по чл. 210 от ЗУТ за определяне на обезщетение за учредяване право на прокарване и сервитут.

Прекратява съдебното производство по адм. дело № 811 по описа за 2019 година на Административен съд Плевен.

Изпраща делото по подсъдност на Административен съд Ловеч.

Определението да се съобщи на З. ***.

Определението не подлежи на обжалване.

 

СЪДИЯ: /п/