О      П      Р       Е       Д       Е       Л       Е       Н      И      Е

 

№ 1721

 

гр. Плевен, 09.09.2019г.

 

Административен съд – Плевен, ІІІ-ти състав, в закрито съдебно заседание  на девети септември  2019г. в състав - 

Председател: съдия Елка Братоева

Като разгледа докладваното от съдия Братоева адм.д. № 809/2019г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Административното дело е образувано  по жалба на Н.Й.Н. *** срещу мълчалив отказ на Община Червен бряг по заявление за достъп до обществена информация по ЗДОИ във връзка с тръжна процедура за санирането  на многофамилна жилищна сграда на адрес ул. „Княз Борис І“ № 49 бл.12, Червен бряг по оперативна програма „Региони в растеж“.

С разпореждане № 3524/23.07.2019г. съдът е оставил жалбата без движение с конкретни указания за уточняване на искането и предмета на оспорването, както и за внасяне на д.т. , като след отстраняване на нередовностите е разпоредил да се изиска административната преписка от ответника.

Жалбоподателят не е изпълнил дадените указания в посочения срок, депозирал е молба за освобождаване от д.т. и е приложил писмена декларация за материално и гражданско състояние.

Впоследствие е подал заявление от 19.08.2019г., в което заявява, че живущ в същата сграда е получил достъп до исканата информация по ЗДОИ за санирането на жилищната сграда със средства на ЕС. Поради това заявява, че оттегля жалбата си.

Налице е оттегляне на жалбата на осн. чл. 155 ал.1 и ал.3 от АПК, което процесуално действие е извършено надлежно от жалбоподателя с писмена молба до съда извън съдебно заседание, за което не се изисква съгласие на ответника. С това съдът се десезира от разглеждане на спора.

Поради това жалбата ще следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати на основание чл. 159 т.8 от АПК.

С оглед прекратяване на делото на това основание, съдът не дължи произнасяне по направеното искане за освобождаване от д.т., както и по редовността на подадената жалба, не е необходимо и да се изисква административната преписка.

Водим от горното съдът

 

 

О      П      Р       Е       Д       Е       Л       И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Н.Й.Н. *** срещу мълчалив отказ на Община Червен бряг по заявление за достъп до обществена информация по ЗДОИ във връзка с тръжна процедура за санирането  на многофамилна жилищна сграда на адрес ул. „Княз Борис І“ № 49 бл.12, Червен бряг по оперативна програма „Региони в растеж“.

ПРЕКРАТЯВА производството по АД № 809/2019г. по описа на Административен съд – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ВАС с частна жалба, подадена чрез АС – Плевен в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на жалбоподателя.

 

 

                                                                  С Ъ Д И Я:/П/