ОПРЕДЕЛЕНИЕ

1440

гр. Плевен, 25.07.2019 г.

Административен съд – Плевен, шести състав в закрито заседание на двадесет и пети юли две хиляди и деветнадесета  година в състав

 

                                                      Съдия - докладчик: Снежина Иванова

 

 

като разгледа докладваното от съдия - докладчика адм. д. № 790 по описа за 2019 година на Административен съд  Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Административното дело е образувано по жалба на Х.  П.П.,*** срещу Агенция за социални помощи Плевен.

Съдът е оставил жалбата на лицето намира без движение, като  е указал на оспорващия следва да бъде 7-дневен  срок от получаване на определението да посочи административен акт, действие или бездействие, което обжалва,  в какво се изразява незаконосъобразността му и какво е искането до съда, да внесе държавна такса от 10 лева по сметка на Административен съд –Плевен и представи вносна бележка в деловодството на съда, като при неизпълнение на указанието в срок, жалбата като нередовна ще бъде оставена без разглеждане и ще бъде прекратено съдебното производство.

Със заявление от 16.07.2019 година П. прави изявления спрямо органите по социално подпомагане, не посочва конкретен акт или действие, което да оспорва, като прави искане за допускане на правна помощ поради невъзможност да ангажира адвокат и представя  служебна бележка от Агенция по заетост, че е безработен.

Съдът намира, че следва П. да представи молба за предоставяне на правна помощ, както и декларация за имуществено състояние по см. на чл. 23, ал. 3, т. 2 от Закона за правна помощ, данни за здравословно състояние, семейно положение  възрасти е указал на лицето.

Със заявление от 23.07.2019 година П. посочва, че няма да предостави данни и декларация, тъй като такава не му  е предоставена в деловодството на съда и не може да става кореспондент между държавните институции.

Съдът с оглед горепосоченото намира, че следва да бъде оставена без разглеждане жалбата на лицето, тъй като не са отстранени нередовностите на жалбата и тъй като лицето не представя доказателства относно искането за предоставяне на правна помощи съдът намира, че такава не следва да бу бъде предоставена.

Мотивиран от изложенотои на основание чл. 158, ал. 3 от АПК и чл. 23 от ЗЗП, Административен съд –Плевен, шести състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без уважение искането  на  Х.  П.П.,*** за предоставяне на правна помощ поради непредставяне на изискуемите документи.

Оставя без разглеждане  жалба на Х.  П.П.,*** срещу Агенция за социални помощи Плевен.

Определението да се съобщи П..

Определението  подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7дневен срок то съобщаването му.

 

 

СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: