О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

 

1488

 

гр. Плевен, 31.07.2019г.

 

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – ПЛЕВЕН, ІІІ-ти състав, в закрито съдебно заседание  на тридесет и първи юли  2019г. в състав 

Председател: съдия Елка Братоева

Като разгледа докладваното от съдия Братоева адм.д. № 789/2019г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Административното дело е образувано по жалба на Х.П.П. ***, Кмета на Община Плевен и служители на общината, Председателя на Общински съвет – Плевен.

Производството е по чл. 145 и следващите от АПК.

Съдържанието на подадената жалба не отговаря на минималните изисквания за редовност съгласно чл. 150 ал.1 т.5, т.6 и т.7 и чл. 151 т.3 от АПК. Поради това съдът е оставил жалбата без движение на осн. чл. 158 ал.1 от АПК и указал на жалбоподателя – в 7-дневен срок от съобщението да уточни кой индивидуален административен акт, действие или бездействие на кой административен орган обжалва, в какво се състои незаконосъобразността му и какво е искането към съда, както и да внесе д.т. 10 лв. по сметка на АС – Плевен и да приложи платежния документ по делото. Предупреден е за последиците при неизпълнение на указанията.

Съобщението е редовно връчено лично на жалбоподателя на 23.07.2019г. Жалбоподателят е подал писмено уточнение  от същата дата, но в него не се съдържа означение на конкретен индивидуален административен акт, посочване на конкретни действия или бездействия на общинската администрация, в какво се състои тяхната незаконосъобразност, не се съдържа и формулировка какво е искането към съда. Жалбоподателят счита, че ясно е посочил  още първия път – конкретно, точно, ясно и разбрано още първия път, че обжалва конкретни действия, бездействия и тяхната незаконосъобразност, но не сочи нито кои са те, нито в какво се състои тяхната незаконосъобразност.

От съдържанието на жалбата и уточнението съдът не може да установи с какво искане е сезиран, за да се произнесе по него, поради което счита, че констатираните нередовности на жалбата не са отстранени от жалбоподателя в указания 7-дневен срок – до 30.07.2019г. вкл. До изтичането на указания срок  и до постановяване на настоящото определение, жалбоподателят не е внесъл и дължимата държавна такса, а е представил служебна бележка, че е регистриран като безработен.

Поради това жалбата следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Водим от горното и на осн. чл. 158 ал.3 от АПК съдът

 

 

О      П      Р       Е       Д       Е       Л       И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Х.П.П. ***, Кмета на Община Плевен и служители на общината, Председателя на Общински съвет – Плевен.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 789/2019г. по описа на Административен съд – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба пред Върховен Административен съд, подадена чрез Административен съд – Плевен в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на страните.

 

 

                                                        С  Ъ  Д  И  Я :