О      П      Р       Е       Д       Е       Л       Е       Н      И      Е

 

  1499

 

гр. Плевен, 02.08.2019г.

 

Административен съд – Плевен, ІІІ-ти състав, в закрито съдебно заседание  на втори август  2019г. в състав - 

Председател: съдия Елка Братоева

Като разгледа докладваното от съдия Братоева адм.д. № 743/2019г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

                                   

 

Административното дело е образувано по жалба на „ЛТВ-С“ ЕООД - Плевен, представлявано от управителя Т.В.С.,  подадена чрез пълномощника Л. К. срещу Заповед за налагане на ПАМ № 10460/29.05.2019г. на Началник отдел „Оперативни дейности“ – В. Търново в ЦУ на НАП, с която на осн. чл. 186 ал.1 т.1 б. „а“  и чл. 187 ал.1 от ЗДДС е наредено запечатване на търговски обект – склад, находящ се в гр. Плевен, ул. „Г.Кочев“ № 84, стопанисван от дружеството и забрана за достъп до него за срок от 10 дни.

Жалбоподателят оспорва заповедта като незаконосъобразна и иска отмяната й.

Производството е по чл. 145 и следващите от АПК вр. чл. 186 ал.4 от ЗДДС.

Заповедта е връчена на 11.06.2019г. Жалбата е подадена на 25.06.2019г. и следователно в законния 14-дневен срок за съдебно обжалване.

Подадена е чрез пълномощник Л. А. К. по силата на приложено писмено пълномощно. Няма данни в пълномощното или другите материали по делото това лице да е юрисконсулт или служител на дружеството и да притежава юридическа правоспособност.

С Разпореждане № 3496/19.07.2019г. съдът е указал в 7-дневен срок управителят на дружеството – жалбоподател да подпише или потвърди подадената жалба – лично или чрез упълномощен юрисконсулт на дружеството или адвокат и да внесе д.т. 50 лв. по сметка на съда. Предупреден е за последиците при неизпълнение.

Съобщението е редовно връчено чрез служител на дружеството на 23.07.2019г. До изтичане на указания срок – до 30.07.2019г. вкл. от името на дружеството е внесена д.т. 50 лв., но не са изпълнени останалите указания.

Съгласно чл. 30 ал.1 от ГПК юридическите лица се представляват пред съда от техните законни представители, в случая от управителя на дружеството – жалбоподател. А съгласно чл. 32 т.1 и т.3 ГПК представители по пълномощие могат да бъдат адвокатите или юрисконсултите или други служители с юридическо образование в дружеството.

За подалия жалбата пълномощник – Л. К. няма данни да отговаря на това законово изискване на процесуалния закон, поради което не може да представлява дружеството по пълномощие пред съда и затова жалбата е подадена от лице без надлежна представителна власт.

Не са изпълнени указанията за потвърждаване на извършените от К. без представителна власт действия, от управителя или от надлежно упълномощено от него лице – юрисконсулт или адвокат.

Правото на жалба е ненадлежно упражнено.

Констатираните нередовности на жалбата не са били изправени в указания срок, поради което жалбата следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати на осн. чл. 158 ал.3 АПК.

Водим от горното съдът

 

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на „ЛТВ-С“ ЕООД - Плевен, представлявано от управителя Т.В.С., подадена чрез пълномощника Л. К.срещу Заповед за налагане на ПАМ № 10460/29.05.2019г. на Началник отдел „Оперативни дейности“ – В. Търново в ЦУ на НАП, с която на осн. чл. 186 ал.1 т.1 б. „а“  и чл. 187 ал.1 от ЗДДС е наредено запечатване на търговски обект – склад, находящ се в гр. Плевен, ул. „Г.Кочев“ № 84, стопанисван от дружеството и забрана за достъп до него за срок от 10 дни.

ПРЕКРАТЯВА производството по АД № 743/2019г. по описа на Административен съд – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на оспорване с частна жалба пред ВАС в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на страните. 

 

 

                                                        С Ъ Д И Я :