О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1348

 

гр. Плевен, 12.07.2019 г.

 

Административен съд-гр.Плевен, втори състав, в закрито съдебно заседание на дванадесети юли две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                            Председател: НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

 

като разгледа докладваното от съдията Господинов административно дело № 686 по описа за 2019 год. на Административен съд-Плевен и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано въз основа на жалба от К.И.Т., лишен от свобода, изтърпяващ наказанието си в Затвора Белене, с която се обжалва дисциплинарно наказание, наложено със заповед № 106/06.06.2019 г. на Началника на затвора Белене.

С определение № 1153/14.06.2019г. жалбата на лишения от свобода е била оставена без движение. Дадени са указания да в 7- дневен срок от съобщението жалбоподателят да  приведе жалбата си /ако подадената молба съставлява такава/ в съответствие с разпоредбите на чл.150, ал.1, т.6 и т.7 от АПК, както с чл.151, т.3 и т.4 АПК като посочи в какво се състои незаконосъобразността на обжалваната заповед и да конкретизира в какво се състои искането му до Административен съд- Плевен. На жалбоподателя е указано, че следва да заплати държавна такса в размер на 10 лв. по сметка на Административен съд- Плевен и да представи платежния документ по делото, както и да представи препис от допълнената съобразно горните указания жалбата за ответната страна. С горното определение г-н К.Т. е уведомен за последиците при неизпълнение на дадените указания в посочения срок.

С уточнителна молба вх. рег. № 3238/25.06.2019г. жалбоподателят е посочил, че е заплатил дължимата държавна такса по делото, но погрешно е посочил в платежното нареждане, че държавната такса е по а.д. № 626/2019 г., вместо по настоящето дело. Изложил е нови претенции, но не е изпълнил указанията, дадени с посоченото по- горе определение. С разпореждане № 1230/25.06.2019г. съдията- докладчик е уведомил жалбоподателя, че в АС- Плевен са налице две административни производства, по които е страна и по които дължи държавна такса в размер на 10 лв., но е налице само една внесена такава по адм. д. № 626/2019 г., поради което съдът намира, че държавна такса по настоящето производство не е внесена. На жалбоподателя е отново е указано, че следва да изпълни указанията, дадени с определение № 1153/14.06.2019г. и същият отново е предупреден за последиците от неизпълнението им.

Съдът констатира, че определението, с което жалбата на г-н Т. е оставена без движение е надлежно съобщена, видно от съобщение на л.9 от делото. Към днешна дата даденият срок е изтекъл, а указанията не са изпълнени. Ето защо съдът намира, че жалбата следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Воден от горното и на основание чл.158, ал.3 АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба от К.И.Т., лишен от свобода, изтърпяващ наказанието си в Затвора Белене, с която се оспорва дисциплинарно наказание, наложено със заповед № 106/06.06.2019г. на Началника на затвора Белене.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 686 по описа на Административен съд Плевен за 2019 год.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба в 7- дневен срок от съобщението за изготвянето му пред ВАС на РБ.

Препис от определението да се изпрати на жалбоподателя.

 

СЪДИЯ: /п/