О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1271

 

гр. Плевен, 01.07.2019 г.

 

Административен съд-гр.Плевен, втори състав, в закрито съдебно заседание на първи юли две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                            Председател: НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

 

като разгледа докладваното от съдията Господинов административно дело № 671 по описа за 2019 год. на Административен съд-Плевен и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано въз основа на жалба /именувана молба/ от Д.Б.Т., лишен от свобода, изтърпяващ наказанието си в затвора Белене, в която се сочи:  „…на този етап не желая да бъда преведен в СЦЗ“, от което може да се направи извод, че се оспорва заповед по чл.62, ал.3 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража.

С определение № 1141/13.06.2019г. жалбата на лишения от свобода е била оставена без движение. Дадени са указания на жалбоподателя в 7- дневен срок от съобщението да приведе жалбата си /ако подадената молба съставлява такава/ в съответствие с разпоредбите на чл.150, ал.1, т.5, т.6 и т.7 от АПК, както с чл.151, т.3 и т.4 АПК като посочи административния акт, който обжалва; в какво се състои неговата незаконосъобразност; да конкретизира в какво се състои искането му до Административен съд- Плевен, както и да заплати държавна такса в размер на 10 лв. по сметка на Административен съд- Плевен, да представи платежния документ по делото, както и препис от допълнената съобразно горните указания жалбата за ответната страна. Жалбоподателят е уведомен, че ако не поправи в срок посочените нередовности, жалбата му ще бъде оставена без разглеждане на основание чл.158, ал.3 АПК.

От Началника на затвора Белене е изискана заповедта, с която е разпоредено преместване на лишения от свобода в друг затвор, както и пълната преписка по издаване на оспорената, в т.ч. доказателства за датата на връчване на същата на лишения от свобода, доказателства за компетентност на издалия я орган и всички други налични доказателства, които съставляват част от преписката по издаване на оспорения административен акт.

От представените от Началника на затвора Белене писмени доказателства е видно, че преместването на жалбоподателя в друг затвор е разпоредено със заповед № Л-2490/28.05.2019 г. и заповед № Л-2686/10.06.2019г. по описа на ГДИН. Жалбата, по която е образувано настоящето производство е от 10.06.2019г., видно от поставения печат от затвора Белене, поради което съдът намира, че предмет на обжалване в настоящето производство е заповед № Л-2490/28.05.2019 г. на ГДИН, за която жалбоподателят е бил уведомен на 06.06.2019г. За втората по ред заповед същият е бил уведомен на 14.06.2019г., т.е. след датата на подаване на жалбата, която е предмет на разглеждане в настоящето производство.

 Съдът констатира, че определението, с което жалбата на г-н Т. е оставена без движение е надлежно съобщена, видно от съобщение и разписка на л.3 от делото. Към днешна дата даденият срок е изтекъл, а указанията не са изпълнени. Ето защо съдът намира, че жалбата следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Воден от горното и на основание чл.158, ал.3 АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на Д.Б.Т., лишен от свобода, изтърпяващ наказанието си в затвора Белене, против заповед № Л-2490/28.05.2019 г. по описа на ГДИН, касаеща преместването му в затвора гр. София.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 671 по описа на Административен съд- Плевен за 2019 год.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба в 7- дневен срок от съобщението за изготвянето му пред ВАС на РБ.

Препис от определението да се изпрати на жалбоподателя.

 

СЪДИЯ: /п/