о п р е д е л е н и е

 

 1186

 

гр. Плевен, 19.06.2019 г.

 

в името на народа

 

Административен съд- Плевен, ІІ състав, в закрито заседание на  деветнадесети юни хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                         Председател: Николай господинов

 

като разгледа докладваното от съдията Господинов административно дело № 634 по описа на съда за 2019 г., на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, съобрази следното:

 

         Производството по делото е образувано по искова молба с вх. рег. № 2809/04.06.2019г. от л.св. Н.Д.Х., изтърпяващ наказание в затвора Белене, в която изразява недоволство от качеството на храната и по-точно от тази в диета №1 за язвени болести и хроничен гастрит. Изразява още опасения, че ще бъде подложен на психически тормоз от затворническата администрация, във връзка с това че свидетелства по адм.дело в Административен съд Плевен. Твърди също, че след решение по адм.дело № 214/2017г. на АС-Плевен незаконосъобразните действия и бездействия на затворническата администрация продължават.

         Към исковата молба е приложена и декларация, в която е посочено, че същата се подава с оглед указанията от получено съобщения по адм. д. № 527/2019 г. по описа на Административен съд- Плевен.

         След запознаване с  исковата молба и с материалите по административно дело № 527/2019 г., съдията- докладчик намира, че всъщност не се касае за нова искова молба, а за уточнение към вече подадената такава по а.д. № 527/2019 г., поради което настоящето административно производство е неправилно образувано. Предвид горното адм.д. № 634/19 г. по описа на АС- Плевен следва да бъде прекратено, а материалите по него да бъдат изпратени за присъединяване към адм.д. № 527/2019 г. по описа на АС- Плевен.

Водим от горното, съдът

 

 

 

 

О п р е д е л и:

 

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по адм. д. № 634/2019 г. по описа на Административен съд- Плевен и изпраща материалите по него за прилагане към адм.д. № 527/2019 г. по описа на АС. Плевен

Определението не подлежи на обжалване.

Препис от определението да се изпрати за сведение на л.св. Н.Д.Х., изтърпяващ наказание в затвора Белене за сведение.         

 

 

                                                                      съдия: /п/