ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 1121

гр.Плевен,  11.06.2019г.

 

Административен съд-гр.Плевен, четвърти състав, в закрито съдебно заседание на единадесети юни две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                                  Председател:  Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдия Кънева  адм. дело № 630 по описа за 2019год. на Административен съд Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба от л.св.М.Т.Т., изтърпяващ наказание в ЗООТ Белене към затвора Белене, срещу Заповед №Л-2242/10.05.2019г. на Зам.главен директор на ГДИН, с която е наредено л.св.Т. да бъде преведен от затвора Белене в ЗООТ към затвора Варна за доизтърпяване на наказанието.

В жалбата се сочи, че от 08.05.2019г. е назначен на щатна работа като общ работник по поддръжка на дигата на остров Персин и не желае да бъде преместен в затвора Варна. Сочи, че получава заплата, разбира се с другите лишени от свобода и се чувства добра в ЗООТ към затвора Белене. Моли заповедта да бъде отменена.

С изпращане на преписката от ГДИН е представена Заповед №Л-2645/07.06.2019г. на Главен директор на ГДИН, с която е отменена Заповед №Л-2242/10.05.2019г. на Зам.главен директор на ГДИН и е разрешено л.св.М.Т. да доизтърпи наказанието си в затвора Белене.

Предвид горното, съдът приема, че оспорената Заповед №Л-2242/10.05.2019г. на Зам.главен директор на ГДИН е отменена с последваща заповед, което представлява оттегляне на оспорения акт на основание чл.156 ал.1 от АПК, за което по аргумент от разпоредбата на ал.2 не е необходимо съгласие на оспорващия.

С оттеглянето на оспорената заповед се постига целения от оспорващия резултат, което прави образуваното съдебно производство безпредметно.

Поради това и на основание чл.159 т.3 от АПК жалбата следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Воден от горното, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на л.св.М.Т.Т., изтърпяващ наказание в ЗООТ Белене към затвора Белене, срещу Заповед №Л-2242/10.05.2019г. на Зам.главен директор на ГДИН, с която е наредено л.св.Т. да бъде преведен от затвора Белене в ЗООТ към затвора Варна за доизтърпяване на наказанието.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №630 по описа за 2019г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-мо дневен срок от получаване на съобщението.

 

Препис от определението да се изпрати на страните.

 

                                                                                  СЪДИЯ: