О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1140

 

гр. Плевен, 13.06.2019 г.

 

Административен съд- гр.Плевен, втори състав, в закрито съдебно заседание на тринадесети юни две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ : Николай Господинов

 

като разгледа докладваното от съдията Господинов административно дело № 609 по описа за 2019 год. на Административен съд- Плевен и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано е въз основа на уведомително писмо от М.А.Б. ***, във връзка с писмо с изх. № СБР- 00-317 от 10.05.2019 г. на Кмета на Община Пордим. В горното уведомително писмо е посочено, че „следва да се счита за изразяване на желанието ми и начало на действията ми по обжалване на решението на комисията, съгласно чл.215, ал.1, ал.2 и ал.4 от ЗУТ, чрез Община Пордим пред Административен съд- Плевен“.   

С определение № 1036/31.05.2019г. жалбата е била оставена без движение. С посоченото по- горе определение са дадени указания на жалбоподателя, а именно да  приведе жалбата си /ако уведомителното писмо съставлява такава/ в съответствие с разпоредбите на чл.150, ал.1, т.2, т.5, т.6 и т.7 от АПК като посочи адрес за призоваване, телефон и електронен адрес, ако има такъв; да посочи административния акт, който оспорва; да посочи в какво се състои незаконосъобразността на оспорвания акт; да посочи в какво се състои искането ѝ до съда; да внесе държавна такса в размер на 10 /десет/ лева по сметка на Административен съд- Плевен и да представи съответния платежен документ по делото, както и да представи препис от жалбата за ответната страна и за всяка от заинтересованите страни по делото.За изпълнение на горните указания е определен 7- дневен срок от съобщението и  жалбоподателката е уведомена за последиците от неизпълнение на така дадените указания.

Видно от приложена на л.67 разписка, М.Б. е получила препис от определението на 31.05.2019 г., поради което към днешна дата определеният срок за изпълнение на горните указания е изтекъл, а същите не са изпълнени.

При тези съображения съдът намира, че жалбата следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Воден от горното и на основание чл.158, ал.3 АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба /наименувана уведомително писмо/ на М.А.Б. ***, против писмо с изх. № СБР- 00-317 от 10.05.2019 г. на Кмета на Община Пордим.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 609 по описа на Административен съд- Плевен за 2019 год.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба в 7- дневен срок от съобщението за изготвянето му пред ВАС на РБ.

Препис от определението да се изпрати на жалбоподателя.

 

 

СЪДИЯ: /п/