О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

1204

 

   гр.Плевен, 21.06.2019 год.

 

 

Административен съд - гр.Плевен, тричленен състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и първи юни  две хиляди и деветнадесета година, в състав:

Председател: Николай Господинов

Членове: Елка Братоева

       Катя Арабаджиева

                      

като разгледа докладваното от съдията Братоева административно дело №557/2019 год. по описа на Административен съд-Плевен и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

Административното дело е образувано по жалба на „Рейсър Ауто“ ЕООД –София, представлявано от управителя Ю. С., чрез авд. Д. *** срещу разпоредбата на чл. 33 от Наредба № 2 за опазване на околната среда в Община Плевен, приета от Общински съвет – Плевен, в частта й относно въведеното изискване за притежаване на разрешително по чл. 67 от ЗУО или на комплексно разрешително по гл. VІІ, р. ІІ от ЗООС за дейностите по „събиране“ и „транспортиране“ на ИУМПС.

         Ответникът – ОС – Плевен, чрез председателя М. М. е изпратил административната преписка по приемането на наредбата. Не е изразил становище по жалбата.

         Производството е по реда на Раздел ІІІ Глава ХХ от АПК (чл. 185-196 от АПК) – оспорване на  подзаконов нормативен акт.

С писмена молба от 13.06.2019г., подписана с квалифициран електронен подпис жалбоподателят, чрез адв. Д., е заявил, че оттегля жалбата си и моли да се прекрати съдебното производството. Видно от приложеното по делото пълномощно адвокат Д. изрично е упълномощен да се разпорежда с предмета на делото, включително и за оттегляне и отказ от обжалването.

         Оттеглянето на жалбата е допустимо при всяко положение на делото и без съгласието на ответника. Правото по чл. 155 АПК е надлежно упражнено, поради което жалбата следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство следва да се прекрати на осн. чл. 159 т.8 АПК поради десезирането на съда.

Водим от горното, съдът

 

 

О       П       Р       Е       Д       Е       Л       И :

        

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на „Рейсър Ауто“ ЕООД – София, представлявано от управителя Ю. С., чрез авд. Д. *** срещу разпоредбата на чл. 33 от Наредба № 2 за опазване на околната среда в Община Плевен, приета от Общински съвет – Плевен, в частта й относно въведеното изискване за притежаване на разрешително по чл. 67 от ЗУО или на комплексно разрешително по гл. VІІ, р. ІІ от ЗООС за дейностите по „събиране“ и „транспортиране“ на ИУМПС.

ПРЕКРАТЯВА производството по АД № 557/2019г. по описа на Административен съд – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се оспорва пред Върховен Административен съд, чрез Административен съд – Плевен в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на страните.

 

                                                       

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                            ЧЛЕНОВЕ: 1.                        2.