О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

№ 987

град Плевен, 22.05.2019 година

Административен съд – Плевен, втори състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и втори май две хиляди и деветнадесета година,  в състав:       

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ:Николай Господинов

като разгледа докладваното от съдията  административно дело № 555 по описа на Административен съд – Плевен за 2019 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

         Производството по делото е образувано по два броя искови молби от К.М.А. ***, понастоящем находящ се в затвора Ловеч. Претендира се присъждане на обезщетение за причинени вреди от служители в затвора и се сочи правно основание чл.284, ал.1 от ЗИНЗС.

Съгласно разпоредбата на чл.285, ал.2 от ЗИНЗС, Искът се предявява пред административния съд по мястото на увреждането или по настоящия адрес на увредения срещу органите по чл. 284, ал. 1, от чиито актове, действия или бездействия са причинени вредите.

         В конкретния случай мястото на увреждането и настоящия адрес на ищеца са в гр. Ловеч, поради което Административен съд- Ловеч се явява местно компетентен да разгледа настоящето съдебното производство.

         Воден от горното и на осн. чл. 135,ал. 2 от АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

         ПРЕКРАТЯВА производството по адм.д. № 555/2019г. по описа на Административен съд-Плевен и изпраща делото по подсъдност на Административен съд- Ловеч.

        Определението не подлежи на обжалване.

 

                                                                              СЪДИЯ : /п/