О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1273

 

гр. Плевен, 01.07.2019 г.

 

Административен съд-гр.Плевен, втори състав, в закрито съдебно заседание на първи юли две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                            Председател: НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

 

като разгледа докладваното от съдията Господинов административно дело № 536 по описа за 2019 год. на Административен съд-Плевен и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл. 158, ал.1 от Административно процесуалния кодекс /АПК/ вр. чл. 27, ал.6 от Закона за управление на средствата от Европейските и инвестиционните фондове /ЗУСЕСИФ/

Образувано е по жалба на „УАЙспейс“ ООД гр. Плевен, ЕИК 204941775, представлявано от управителя Я. Ф. П., против решение № РД- 16- 653/10.04.2019 г. на Главен директор на гл. дирекция “Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерство на икономиката и ръководител на  Управляващия орган на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014- 2020.

С определение № 993/23.05.2019г. жалбата е била оставена без движение. Дадени са указания на жалбоподателя в 7- дневен срок от съобщението да заплати държавна такса в размер на 1700 лв. по сметка на Административен съд- Плевен и да представи платежния документ по делото. Жалбоподателят е уведомен, че ако не поправи в срок посочените нередовности, жалбата му ще бъде оставена без разглеждане на основание чл.158, ал.3 АПК.

Препис от горното определение е изпратен за връчване на посочения в жалбата адрес на управление на юридическото лице. От първото по ред съобщението е видно отбелязване от призовкаря, че на посочения адрес не е налице офис на фирма и е посочен адрес в гр.София. По разпореждане на съдията-докладчик е направена справка в търговския регистър, от която е видно, че не е налице промяна в адреса на управление на дружеството жалбоподател, но въпреки това е направен втори опит за връчване на съобщението и препис от определението по адреса на управление на дружеството, с оглед изискванията на чл.50, ал.1 от ГПК. Съобщението отново е върнато в цялост с отбелязване, че представляващия дружеството живее в София, а на адреса няма служител на фирмата, който да получи съобщението. Предвид горното съдията-докладчик намира, че съобщението следва да се счита за редовно връчено при условията на чл.50, ал.2 от ГПК.

Въпреки горното, съобщението е изпратено и на посочения от призовкаря адрес в гр.София, където е получено от лицето Т. М. В. със задължение да го предаде и тя е посочила при получаването, че това е „съдебен адрес“.

 С оглед изложеното съдът намира, че определението, с което жалбата е оставена без движение следва да се счита за надлежно съобщено по реда на чл.50, ал.2 от ГПК и към днешна дата даденият срок е изтекъл, а указанията не са изпълнени. Ето защо съдът счита, че жалбата следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Воден от горното и на основание чл.158, ал.3 АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на „УАЙспейс“ ООД гр. Плевен, ЕИК 204941775, представлявано от управителя Я. Ф. П., против решение № РД- 16- 653/10.04.2019 г. на Главен директор на гл. дирекция “Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерство на икономиката и ръководител на  Управляващия орган на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014- 2020.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 536 по описа на Административен съд- Плевен за 2019 год.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба в 7- дневен срок от съобщението за изготвянето му пред ВАС на РБ.

Препис от определението да се изпрати на жалбоподателя.

 

СЪДИЯ: /п/