О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1111

 

гр. Плевен, 10.06.2019 г.

 

Административен съд-гр.Плевен, втори състав, в закрито съдебно заседание на десети юни две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ:Николай Господинов

 

като разгледа докладваното от съдията Господинов административно дело № 532 по описа за 2019 год. на Административен съд-Плевен и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е образувано по жалба на Х.А.Х. –лишен от свобода, изтърпяващ наказанието си в затвора Ловеч, против заповед  450/29.03.2019 год. на Началника на затвора Ловеч, с която на Х.Х. е наложено дисциплинарно наказание : 10 (десет) денонощия изолиране в наказателна килия.

Жалбата е подадена в законния тридневен срок по чл.111, ал.1 ЗИНЗС, пред съответния съд по местоизпълнение на наказанието, а именно Административен съд- Ловеч. Всички съдии от Административен съд- Ловеч са се отвели последователно от разглеждане на производството и с определение № 6740/08.05.2019 г., постановено по адм.д. № 4723/19 г. Върховен административен съд е изпратил делото за разглеждане в Административен съд- Плевен, поради което срокът, посочен в чл.111, ал.3 от ЗИНЗС е изтекъл.

С определение № 893/10.05.2019г. жалбата на лишения от свобода е била оставена без движение. Дадени са указания за отстраняване на конкретни нередовности на същата, за което е определен  7 дневен срок. Жалбоподателят е уведомен за последиците при неизпълнение на дадените указания в посочения срок.

Съдът констатира, че определението, с което жалбата на г-н Х. е оставена без движение е надлежно съобщено на 30.05.2019г., видно от приложеното в делото съобщение и подписаната от жалбоподателя разписка към него. Към днешна дата даденият срок е изтекъл, а указанията не са изпълнени. Ето защо съдът намира, че жалбата следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Воден от горното и на основание чл.158, ал.3 АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на Х.А.Х. –лишен от свобода, изтърпяващ наказанието си в затвора Ловеч, против заповед  450/29.03.2019 год. на Началника на затвора Ловеч, с която на Х.Х. е наложено дисциплинарно наказание : 10 (десет) денонощия изолиране в наказателна килия.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 532 по описа на Административен съд Плевен за 2019 год.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба в 7- дневен срок от съобщението за изготвянето му пред ВАС на РБ.

Препис от определението да се изпрати на жалбоподателя.

 

СЪДИЯ: /п/