ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 1005

гр.Плевен, 27.05.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІV-ти състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и седми май две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                               Председател: Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдията Кънева адм. дело № 531/2019 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано след изпращане от АССГ на жалбата подадена от С.Т. срещу „изричен отказ по ЗДОИ по изключително обществено значими въпроси“.

В жалбата се настоява за отмяна на отказа, като се иска делото да се гледа от АССГ.

Към писмото, с което жалбата е изпратена в АССГ, е приложено Решение №3005/27.03.2019г. на Заместник на Главния прокурор при ВКП по заявление вх.№ГП-3005/14.03.2019г. подадено от С.Т.. Към писмото е приложено и становище за нередовност и недопустимост на жалбата.

При проверка редовността на жалбата, съдът е указал на оспорващия, в 7-мо дневен срок от съобщението да посочи дали жалбата му от 12.04.2019г. срещу „изричен отказ по ЗДОИ по изключително обществено значими въпроси“ е насочена срещу Решение №3005/27.03.2019г. и ако да, да се посочи в какво се състои неговата незаконосъобразност, да се представи по делото подписана жалба, както и документ за внесена държавна такса по сметка на Административен съд Плевен в размер на 10лева. Лицето е предупредено за последствията от неизпълнение на дадените указания.

            Съобщението е изпратено до С.Т. на адреса по адресна регистрация на лицето (л.19 от делото на АССГ) и е получено на 14.05.2019г. от Кирилка Тодорова – майка, при задължение да предаде съобщението. В указания срок – до 21.05.2019г. (вторник-работен ден) и към настоящия момент не са изпълнени дадените от съда указания за отстраняване на констатираните нередовности по жалбата, включително не е внесена и дължимата държавна такса, което се установява и от служебно направена справка в счетоводството на съда. Жалбата е нередовна. Налице е хипотезата на чл.158 ал.3 от АПК, поради което същата следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Воден от горното, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на С.Т. срещу „изричен отказ по ЗДОИ по изключително обществено значими въпроси“.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №531 по описа за 2019 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Преписи от определението да се изпратят на страните.                                                                                                                                                                                                                                                                                   СЪДИЯ: