О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  965

гр. Плевен, 21.05.2019г.

 

Административен съд – Плевен, тричленен състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и първи май две хиляди и деветнадесета година, в състав:

Председател: Елка Братоева

        Членове:Цветелина Кънева

                         Снежина Иванова

Като разгледа докладваното от съдия Кънева КАД №512/2019г. по описа на Административен съд Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по касационна жалба на ЧПТК „Марен“ с.Новачене и  касационна жалба на Ю.Д.С. *** и ЗК „Осъм 15“ с.Бацова махала, чрез адв.П. *** против Решение №30/07.03.2019г. по гр.дело №358/2018г. по описа на Районен съд-Никопол.

Съдията докладчик е приел касационните жалба за нередовни, поради което са дадени указания на касаторите да отстранят констатираните нередовности. На ЧПТК „Марен“ с.Новачене е указано да представи по делото касационната жалба приподписана от адвокат, респ. доказателства, че представляващия ЧПТК е лице с юридическа правоспособност, както и документ за довнесена държавна такса в размер на 340лева по сметка на Административен съд Плевен. На Ю.Д.С. *** и ЗК „Осъм 15“ с.Бацова махала, чрез адв.П., е указано да представят по делото документ за внесена по сметка на Административен съд Плевен държавна такса съответно в размер на 70лева за С. и в размер на 370лева за ЗК „Осъм 15“.

В указания срок от С. е представен документ за внесена държавна такса в размер на 70лева, а от ЧПТК „Марен“ е представена приподписана от адв.М. *** касационната жалба, както и документ за довнесена държавна такса, с което от тези касатори са изпълнени дадените указания. От страна на ЗК „Осъм 15“ с.Бацова махала в указания срок (до 16.05.2019г. вкл.) и към настоящия момент не е представен документ за държавна такса, като такава не е и внесена, видно от извършена служебна проверка в счетоводството на съда. Ето защо и на основание чл.213б ал.2 вр. с чл.227а ал.1 от АПК касационната жалба на ЗК „Осъм 15“ с.Бацова махала следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото в тази част да бъде прекратено.

Доколкото по отношение на другите касатори не са налице пречки за извършване на процесуални действия, то следва да се конституират страните и делото да бъде насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание.

 

Воден от горното съдът     

 

ОПРЕДЕЛИ :

           

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ касационната жалба на ЗК „Осъм 15“ с.Бацова махала, подадена чрез адв.П., против Решение №30/07.03.2019г. по гр.дело №358/2018г. по описа на Районен съд-Никопол.

ПРЕКРАТЯВА производството по КАД №512/2019г. по описа на Административен съд Плевен в тази част.

НАСРОЧВА КАД №512/2019г. по описа на Административен съд Плевен за разглеждане в открито   съдебно заседание на 05.07.2019 год. от 10,00 часа, за когато да се призоват страните.

КОНСТИТУИРА страните в производството- в качеството на касатори: ЧПТК „Марен“ с.Новачене и  Ю.Д.С. ***; ответник по касация: Кметът на Община Никопол; като заинтересовани страни: ЗК „Осъм 15“ с.Бацова махала и Г.В.Е. *** и като контролираща страна: Окръжна прокуратура Плевен.

На заинтересованите страни и контролиращата страна да се изпратят преписи от касационните жалби за представяне на отговор в 14-дневен срок.

Определението в прекратителната му част подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд Плевен, в 7-мо дневен срок от съобщаването му, като в останалата част не подлежи на обжалване.

Препис от определението да се изпрати на страните.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                              ЧЛЕНОВЕ: 1.                                  2.