ОПРЕДЕЛЕНИЕ

967

   гр.Плевен, 21.05.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, тричленен състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и първи  май  две хиляди и деветнадесета година, в състав:                                              

                                              Председател: Николай Господинов

                                                        Членове: Елка Братоева

                                                                            Катя Арабаджиева 

като разгледа докладваното от съдията Арабаджиева административно дело №453 по описа на Административен съд-Плевен за 2019 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Административното дело е образувано въз основа на протест  от прокурор в Окръжна прокуратура-Плевен, против чл.49, ал.3, чл.50, ал.2, т.2 и т.3 от Наредба за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на територията на община Гулянци, приета с Решение №112/27.03.2008 год. на Общински съвет гр.Гулянци.

Иска се отмяна на посочените текстове, поради противоречие с разпоредби от по-висок ранг – чл. 426 от Закона за ветеринарномедицинската дейност, чл.47 от ЗАНН и чл.22, ал.5 от ЗМСМА и по този начин се явяват незаконосъобразни.

             Ответникът – ОС – Гулянци заявява, че с Решение № 643/30.04.2019 год. оспорените  разпоредби  са отменени и представя доказателства за това. В съответствие с дадените указания от съда е представил и доказателства за публикуването на решението на ОС, с което са отменени протестираните текстове.

Производството е по реда на Раздел ІІІ Глава ХХ от АПК (чл. 185-196 от АПК) – оспорване на  подзаконов нормативен акт.

С Решение № 643/30.04.2019 год. ОС – Гулянци  е отменил оспорените с протеста разпоредби на чл.49, ал.3, чл.50, ал.2, т.2 и т.3 от Наредба за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на територията на община Гулянци, приета с Решение №112/27.03.2008 год. на Общински съвет гр.Гулянци.

Ответникът е представил и доказателства, че актуалните текстове на наредбата са публикувани на интернет страницата на ответника.

Поради факта, че оспорените  разпоредби са  отменени, целеният от оспорващия правен ефект е постигнат.

Образуваното съдебно производство се явява безпредметно, поради което на осн. чл. 159 т.3 вр. чл. 196 от АПК протестът следва да се остави без разглеждане, а делото да се прекрати.

Разноски от протестиращия не са направени, поради което и такива не се присъждат.

Воден от горното съдът

 

ОПРЕДЕЛИ :

           

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ протеста на И. Р. - прокурор в Окръжна прокуратура-Плевен срещу  чл.49, ал.3, чл.50, ал.2, т.2 и т.3 от Наредба за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на територията на община Гулянци, приета с Решение №112/27.03.2008 год. на Общински съвет гр.Гулянци.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 453  по описа на Административен съд – Плевен за 2019 год..

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се оспорва с частна жалба или протест пред Върховен Административен съд, чрез Административен съд – Плевен в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИСИ от определението да се изпратят на страните.

 

                                                                      

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                            ЧЛЕНОВЕ:1.

 

 

 

 

                                                                                                 2.