О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

748

 

гр. Плевен, 16.04.2019 г.

 

Административен съд-гр.Плевен, втори състав, в закрито съдебно заседание на шестнадесети април две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                            Председател: НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

 

като разгледа докладваното от съдията Господинов административно дело № 411 по описа за 2019 год. на Административен съд-Плевен и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Делото е образувано по жалба на лишения от свобода А.В.Г., изтърпяващ наказание в затвора Белене, против заповед № 46/03.04.3019г. на началника на затвора Белене, с която на основание чл.101, т.7 от ЗИНЗС по отношение на Г. е наложено дисциплинарно наказание 14 /четиринадесет/ денонощия в наказателна килия.

С разпореждане № 1716/09.04.2018г. жалбата е оставена без движение, а на жалбоподателя е указано да внесе в 3- дневен срок държавна такса в размер на 10 лв. А.Г. е уведомен за последиците от неизпълнение на разпореждането.

Видно от съобщение и разписката, приложени по делото, г-н Г. е узнал за горното разпореждане на 10.04.2019г. В указания срок и към днешна дата изискуемата държавна такса не е заплатена. Не е направено и искане за освобождаване от плащането ѝ.

С оглед на посоченото съдът намира, че нередовността на жалбата - липса на внесена държавна такса, не е отстранена, поради което жалбата следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Воден от горното и на основание чл.158, ал.3 АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на лишения от свобода А.В.Г., изтърпяващ наказание в затвора Белене, против заповед № 46/03.04.3019г. на началника на затвора Белене. 

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 411 по описа на Административен съд- Плевен за 2019 год.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба в 7 дневен срок от съобщението за изготвянето му пред ВАС на РБ.

Препис от определението да се изпрати на А.В.Г..

 

 

СЪДИЯ: /п/