ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 779

гр.Плевен, 19.04.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІV-ти състав, в закрито съдебно заседание на деветнадесети април две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                               Председател: Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдията Кънева адм. дело № 378/2019 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

От ТД на НАП-Велико Търново, офис Плевен, в Административен съд Плевен е изпратено становище от ЕТ „Д. М.“ със седалище и адрес на управление гр.Плевен, срещу Заповед за налагане на принудителна административна мярка №10385/08.03.2019г. на Началник на отдел „Оперативни дейности“-Велико Търново, дирекция „Оперативни дейности“, ГД „Фискален контрол“ в ЦУ на НАП, с която на ЕТ е наложена принудителна административна мярка –запечатване на търговски обект-автомат за самообслужване, находящ се в гр.Плевен, ул.“Дойран“ №160 и забрана за достъп до него за срок от 14 дни, като е разпоредено предварително изпълнение на мярката.

При проверка редовността на жалбата, съдът е указал на оспорващия да посочи дали становище вх.№4493/27.03.2019г. , адресирано до началник отдел „Фискален контрол“ представлява жалба до съда и дали е насочена срещу ЗНПАМ №10385/08.03.2019г., ако да, да посочи в какво се състои незаконосъобразността на заповедта и какво се иска от съда, както и да представи по делото документ за внесена по сметка на съда държавна такса в размер на 50лева и декларация за идентичност на лицата Д.М. М. и Д.М.П.. Лицето е предупредено за последиците от неизпълнение  на дадените указания.

Съобщението за оставяне без движение е връчено лично на Д.М.П. на 08.04.2019г., като указаният 7-мо дневен срок за отстраняване на нередовностите е изтекъл на 15.04.2019г. (понеделник-работен ден). В дадения срок и до настоящия момент от страна на оспорващия не са изпълнени указания на съда, като по делото не е представен и документ за внесена държавна такса. В тази връзка следва да се посочи, че при проверка в счетоводството на съда се установява, че такава не е и внесена към дата 19.04.2019г., поради което жалбата е нередовна. Съгласно чл.158 ал.3 от АПК, ако нередовностите по жалбата не бъдат отстранени, същата се оставя без разглеждане, а производството по делото се прекратява. Ето защо производството по делото следва да бъде прекратено.

Воден от горното, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата (наречена становище) на ЕТ „Д. М.“ със седалище и адрес на управление гр.Плевен, срещу Заповед за налагане на принудителна административна мярка №10385/08.03.2019г. на Началник на отдел „Оперативни дейности“-Велико Търново, дирекция „Оперативни дейности“, ГД „Фискален контрол“ в ЦУ на НАП.

 ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №378 по описа за 2019 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на страните по делото. 

                                                                                                                                                                                                                                СЪДИЯ: