ОПРЕДЕЛЕНИЕ

673

   гр.Плевен, 4.04.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, V-ти състав, в закрито съдебно заседание на четвърти април   две хиляди и деветнадесета година, в състав:                                                                                  Председател: Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията административно дело №347  по описа на Административен съд – Плевен за 2019 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба от Т.Ц.Р. с ЕГН ********** *** със съдебен адрес ***, чрез адв.К.К., против Заповед №УРИ 316з-725/28.02.2019 год. на Директора на Областна дирекция на МВР-Плевен, с която на жалбоподателя е наложено дисциплинарно наказание „уволнение“ и е прекратено служебното му правоотношение за длъжността „старши полицай“ в група „Охранителна полиция“ към РУ-Червен бряг при ОД на МВР-Плевен, считано от датата на връчване на заповедта.

Видно от посочването в титулната част на жалбата и от служебно изготвената от съда справка от НБД „Население“ при Административен съд-Плевен, постоянният адрес на жалбоподателя е гр.Л., ул. ***

Съгласно  чл. 133, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс (изм. ДВ, бр. 77 от 2018 г., в сила от 1.01.2019 г.), делата по оспорване на индивидуални административни актове се разглеждат от административния съд по постоянен адрес или седалището на посочения в акта адресат, съответно адресати. В ЗМВР не е посочен особен ред на подсъдност, който да е обвързан със седалището на административния орган, поради което спорът по делото е подсъден на Административен съд гр. Ловеч.

Воден от горното  и на основание чл.135, ал.1 и ал.2 от АПК съдът

 

О П Р Е Д Е Л И  :

           

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело №347 по описа на Административен съд-Плевен за 2019 год.

ИЗПРАЩА по подсъдност административно дело №347 по описа на Административен съд-Плевен за 2019 год., за разглеждане от Административен съд-Ловеч.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на оспорване, преписи от същото да се изпратят на страните.

 

 

                                                                         С Ъ Д И Я: