О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

730

 

гр. Плевен, 15.04.2019 г.

 

Административен съд- гр.Плевен, втори състав, в закрито съдебно заседание на петнадесети април две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ : Николай Господинов

 

като разгледа докладваното от съдията Господинов административно дело № 323 по описа за 2019 год. на Административен съд- Плевен и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано е по жалба от С.Т. ***, против мълчалив отказ на Апелативен съд-Велико Търново по ЗДОИ. Прави се искане за отмяна на отказа и обезщетение за разходите, държавните такси, време и стрес в размер на 600 лева.

С определение № 626/28.03.2019г. жалбата е била оставена без движение. Предвид обстоятелството, че г-н Т. е обжалвал мълчалив отказ на Председателя на Ап.С- Велико Търново да се произнесе по подаденото от Т. заявление, а по делото е наличен изричен такъв, на жалбоподателя е изпратено копие от решение № 4/23.01.2019 год. на  Председателя на Ап.С- Велико Търново. С посоченото по- горе определение са дадени указания на г-н Т. да уточни следното: дали обжалва постановеното решение или поддържа жалбата си против мълчалив отказ за произнасяне; да подпише подадената жалба или да потвърди действията по подаването й; да уточни в какво се изразява незаконосъобразността на решение № 4/23.01.2019 год. на  Председателя на Ап.С- Велико Търново, респ. незаконосъобразността на мълчаливия отказ, ако поддържа жалбата против него; в какво се състои искането му до съда; да плати държавна такса за оспорване. С горното определение жалбоподателят е бил уведомен за последиците от неизпълнение на така дадените указания.

Жалбоподателят е депозирал уточнение с вх. рег. № 1885/11.04.2019г. по описа на АС- Плевен, в което е посочил, че обжалва изричния отказ, постановен с решение № 4/23.01.2019г., внесена е и изисканата държавна такса. Останалите указания обаче не са изпълнени. В т.3 на подаденото уточнение е посочено : „Ще поясня утре! Незаконосъобразно е отказ!“, но към датата на постановяване на настоящето определение допълнително пояснение не е постъпило.

Ето защо съдията- докладчик намира, че с подаденото уточнение жалбата не е приведена в съответствие с изискванията на чл.150, ал.1 от АПК. Дадените с определение № 626/28.03.2019г. указания не са изпълнени, с което не е конкретизиран и предмета на производството.

Жалбоподателят е бил уведомен за последиците при неизпълнение на горните указания в посочения срок.

При тези съображения съдът намира, че жалбата следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Воден от горното и на основание чл.158, ал.3 АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на С.Т. ***, против мълчалив отказ на Апелативен съд-Велико Търново по ЗДОИ, респ. против изричен отказ на Председателя на Апелативен съд- В. Търново, обективиран в решение № 4/23.01.2019г. и искане за присъждане на обезщетение в размер на 600 лева.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 323 по описа на Административен съд- Плевен за 2019 год.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба в 7- дневен срок от съобщението за изготвянето му пред ВАС на РБ.

Препис от определението да се изпрати на жалбоподателя.

 

 

СЪДИЯ: /п/