О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

728

 

гр. Плевен, 15.04.2019 г.

 

Административен съд- гр.Плевен, втори състав, в закрито съдебно заседание на петнадесети април две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ : Николай Господинов

 

като разгледа докладваното от съдията Господинов административно дело № 296 по описа за 2019 год. на Административен съд- Плевен и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано е по жалба на С.Т. ***, против „частичен отказ на ДНСК по ЗДОИ“.

С определение № 624/28.03.2019г. жалбата е била оставена без движение. Едно от посочените от съда основания за това е, че липсва означение на обжалвания административен акт по смисъла на чл.150, ал.1 т.5 от АПК. На жалбоподателя са дадени указания да посочи изрично в писмен вид с препис за насрещната страна кой административен акт оспорва, като го индивидуализира с номер, дата и година на издаване и издател; предвид, че е посочил, че обжалва частичен отказ на ДНСК по ЗДОИ, да уточни дали този акт, който индивидуализира като оспорван, го обжалва изцяло или в отделни негови части и да уточни в кои части го обжалва в последния случай; да уточни в какво се състои незаконосъобразността на оспорения акт; в какво се състои искането му до съда; да подпише подадената  жалба или да потвърди действията по подаването й; да плати държавна такса за образуване на делото по сметка на Административен съд-Плевен в размер на 10 (десет) лева и да представи платежния документ по делото. С горното определение жалбоподателят е бил уведомен за последиците от неизпълнение на така дадените указания.

Жалбоподателят е депозирал уточнение с вх. рег. № 1883/11.04.2019г. по описа на АС- Плевен, в което е посочил, че оспорваният от него акт за отказ е с изх. № Пл-174-00-332/09.10.2018г. и е потвърдил действията по подаване на жалбата си. Приложена е и разписка за внесената държавна такса. Останалите указания обаче не са изпълнени. В т.3 на подаденото уточнение е повторена формулировката от бланкетната жалба, че обжалваният административен акт е незаконосъобразен, необоснован и в противоречие със закона. Посочено е още : „Утре ще изпратя подробна жалба“, но към датата на постановяване на настоящето определение такава не е постъпила.

В първоначално подадената жалба е посочено, че се обжалва частичен отказ на ДНСК по ЗДОИ, но в подаденото уточнение липсва конкретизация дали се оспорва писменият отговор изцяло или в отделни негови части, респ. в кои. Не е налице уточнение в какво се състои незаконосъобразността на оспорения акт, както и не се сочи в какво се състои искането на жалбоподателя до съда.

Ето защо съдията- докладчик намира, че с подаденото уточнение жалбата не е приведена в съответствие с изискванията на чл.150, ал.1 от АПК. Дадените с определение № 624/28.03.2019г. указания не са изпълнени, с което не е конкретизиран и предмета на производството.

Жалбоподателят е бил уведомен за последиците при неизпълнение на горните указания в посочения срок.

При тези съображения съдът намира, че жалбата следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Воден от горното и на основание чл.158, ал.3 АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на С.Т. ***, против „частичен отказ на ДНСК по ЗДОИ“ с изх. № Пл-174-00-332/09.10.2018г.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 296 по описа на Административен съд- Плевен за 2019 год.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба в 7- дневен срок от съобщението за изготвянето му пред ВАС на РБ.

Препис от определението да се изпрати на жалбоподателя.

 

 

СЪДИЯ: /п/