ОПРЕДЕЛЕНИЕ

467

гр.Плевен, 12.03.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІV-ти състав, в закрито съдебно заседание на дванадесети март две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветелина Кънева

                                                        

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 284/2019 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

            Производството по делото е образувано след разделяне на адм.дело №145/2019г. по описа на Административен съд Плевен. Предмет на настоящето производство е искова молба (наречена жалба) от 17.01.2019г. на л.св.А.Ю.Ю., изтърпяващ наказание в затвора Плевен, с която се иска да бъде осъден г-н-Д. Н. да не практикува в ГДИН, да бъде уволнен и да заплати на ищеца обезщетение в размер на 50000лева за причинени неимуществени вреди.

            В исковата молба се излагат твърдения за вербален отказ на ИСДВР при затвора Плевен л.св.Ю. да бъде включен в курсове, след което се твърди, че е бил подложен на унижение и нечовешко отношение, подронващо авторитета и достойнството му пред други лишени от свобода. Посочени са разпоредбите на чл.276 т.1 вр. с чл.3 от ЗИНЗС, но не се сочат действия или бездействия на длъжностно лице, които се иска да бъдат преустановени, а се претендира г-н Николов да бъде осъден да не практикува в ГДИН, да бъде уволнен и да заплати обезщетение в размер на 50000лева за нанесени неимуществени вреди за унижение, подронване на авторитета, разгласяване и определяне като педофил пред други лишени от свобода, с което се уронва човешкото му достойнство.

Към делото са приложени молби за освобождаване от държавна такса и за предоставяне на безплатна правна помощ.

Към делото е приложена и молба от 23.01.2019г. от л.св.Ю., в която се сочи, че не желае да се образува дело по подадената от него жалба, тъй като възникналите конфликти между него и ИСДВР г-н Николов са вече разрешени.

Съгласно разпоредбата на чл. 232, изр.първо от ГПК, ищецът може да оттегли исковата си молба без съгласието на ответника до приключване на първото заседание по делото. Оттеглянето и отказът от иска извън съдебно заседание се прави с писмена молба.

Депозираната молба от ищеца л.св.Ю. по същество представлява десезиране на съда от разглеждане на спора по исковата претенция.

Налице са условията на чл. 232 от ГПК, поради което подадената искова молба следва да се остави без разглеждане, а образуваното производство да бъде прекратено. Предвид последното не е необходимо произнасяне по молбите за освобождаване от държавна такса и предоставяне на безплатна правна помощ.

Воден от горното, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ исковата молба (наречена жалба) от 17.01.2019г. на л.св.А.Ю.Ю., изтърпяващ наказание в затвора Плевен, с която се иска да бъде осъден ИСДВР г-н-Д. Н. да не практикува в ГДИН, да бъде уволнен и да заплати на ищеца обезщетение в размер на 50000лева за причинени неимуществени вреди.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №284 по описа за 2019г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-мо дневен срок от получаване на съобщението.

 

Препис от определението да се изпрати на л.св.Ю..

 

                                                                                  СЪДИЯ: