ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 652

гр.Плевен, 02.04.2019 година

 

Административен съд – Плевен, шести състав, в закрито заседание на втори април две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                          Съдия-докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдията  исково административно дело № 272 по описа за 2019г. на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Делото е образувано по молба на Н.Т.  Н.,*** с искане за  да се насрочи дело , тъй като помещението е за трима, а са настанени петима лишени от свобода.

Съдът е оставил без движение молбата на Н. и му е предоставил 7-дневен срок, в който да отстрани нередовностите, като внесе държавна такса в размер на 10 лева по сметка на Административен съд Плевен и представи вносна бележка в деловодството на съда, да посочи срещу кого е насочена молбата, какво се обжалва, акт , действие или бездействие на административен орган, претендира – обезщетение за имуществени/ неимуществени вреди, размер на претенцията и период на претенцията си, да  посочи какви конкретно вреди е претърпял и прави ли искане за установяване на незаконосъобразността на действията или бездействията, да посочи надлежен ответник, който следва да е юридическо лице. Съдът е указал на лицето, че при неизпълнение на указанията, жалбата ще бъде оставена без разглеждане.

Определението на съда е съобщено лично на Н. на 20.03.2019 година и в указания срок до 28.03.2019 година не са отстранени нередовностите и следва жалбата да бъде оставена без разглеждане като нередовна и съдебното производство да бъде прекратено.

Предвид горепосоченото и на основание чл. 158, ал. 3 от  АПК, Административен съд –Плевен, шести състав

                                    

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без разглеждане молба на Н.Т.  Н.,*** с искане за  да се насрочи дело , тъй като помещението е за трима, а са настанени петима лишени от свобода.

Прекратява съдебното производство адм. дело № 272 по описа за 2019 година на Административен съд – Плевен.

Определението да се съобщи  на Н.Т.  Н.,*** и на началника на Затвора Белене .

Определението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му.

 

 

                                               Съдия –докладчик: /п/