ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 477

гр.Плевен, 12.03.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІV-ти състав, в закрито съдебно заседание на дванадесети март две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                               Председател: Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдията Кънева адм. дело № 217/2019 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по жалба (наречена молба) от л.св.М.А.Б., изтърпяващ наказание в затвора Белене, против Заповед №08-21/18.02.2019г. на Началника на затвора Белене, с която е отхвърлена молбата на лишения от свобода да бъде преместен в ЗО „Белене“ към затвора Белене.

В жалбата се твърди, че заповедта е незаконосъобразна, тъй като не е вярно твърдението, че лишеният от свобода не се поправил. Твърди се, че л.св.Б. има шест награди и през последните девет години не е наказван. Твърди се още, че има придобити трудови навици. Моли се заповедта да бъде отменена.

При проверка редовността на жалбата, съдът е указал на оспорващия да представи по делото документ за внесена по сметка на Административен съд-Плевен държавна такса в размер на 10лева, като лицето е предупредено за последиците от неизпълнение  на дадените указания.

Съобщението за оставяне без движение е връчено лично на л.св.Б. на 28.02.2019г., като указаният 7-мо дневен срок за отстраняване на нередовностите е изтекъл на 07.03.2019г. (четвъртък-работен ден). В дадения срок и до настоящия момент от страна на оспорващия не са изпълнени указания на съда, като по делото не е представен документ за внесена държавна такса. В тази връзка следва да се посочи, че при проверка в счетоводството на съда се установява, че такава не е и внесена към дата 12.03.2019г., поради което жалбата е нередовна. Съгласно чл.158 ал.3 от АПК, ако нередовностите по жалбата не бъдат отстранени, същата се оставя без разглеждане, а производството по делото се прекратява. Ето защо жалбата на л.св.Б. като нередовна следва да бъде оставена без разглеждане.

Воден от горното, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на л.св.М.А.Б., изтърпяващ наказание в затвора Белене, против Заповед №08-21/18.02.2019г. на Началника на затвора Белене, с която е отхвърлена молбата на лишения от свобода да бъде преместен в ЗО „Белене“ към затвора Белене.

 

 ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №217 по описа за 2019 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на л.св.Б. ***.      

                                                                                                                                                                                                                                СЪДИЯ: