ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 60

гр.Плевен, 09.01.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІІІ-ти състав, в закрито съдебно заседание на  девети януари две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕЛКА БРАТОЕВА

 

като разгледа докладваното от съдията Касационно адм.дело № 1203/2018 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по касационна жалба от И.Ю.Д. *** срещу Решение №940/28.11.2018г. по НАХД №1369/2018г. по описа на Районен съд Плевен.

Известно ми е, че касаторът Д. е син на г-жа Цветанка Дачева-съдебен секретар в Административен съд Плевен и това обстоятелство може да породи съмнение в безпристрастността на съда при разглеждане на делото.

Предвид изложеното, настоящия съдия-докладчик намира, че следва на  осн.  чл. 22, ал. 1 т.6 от ГПК да се отведе от разглеждане на делото, с оглед спазване принципа на безпристрастност.

Понастоящем Административен съд – Плевен работи в намален състав от петима съдии и тъй като всички петима съдии последователно са се отвели и няма съдебен състав, който може да го разгледа, настоящото дело следва да се изпрати на осн. чл. 133 ал.6 от АПК на Върховния административен съд за определянето на друг равен по степен административен съд, който да го разгледа.

          Водим  от горното съдът

       

                                                         О П Р Е Д Е Л И:           

           

Съдия Елка Братоева се отвежда от  разглеждането на КАНД №1203/2018 по описа на Административен съд- Плевен.

Прекратява производството по КАНД №1203 /2018г. по описа на Административен съд- Плевен.

Изпраща делото на Върховен административен съд за определянето на друг равен по степен административен съд, който да го разгледа.           

          Определението не подлежи на обжалване.    

                                                                                          

                                               СЪДИЯ: