ОПРЕДЕЛЕНИЕ

45

гр. Плевен, 09.01.2019 г.

            Административен съд - Плевен, втори състав, в закрито  заседание на девети януари две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

като разгледа докладваното от съдия Господинов адм. д. № 1198/2018 г., на основание данните по делото и закона, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по искова молба на лишения от свобода И.Й.Г., с която е предявен иск срещу затвора Ловечза присъждане на обезщетение за неимуществени вреди в резултат на причинен тормоз, дискриминация, уронване на човешкото достойнство за период от 2 години и 3 месеца.

Исковата молба е била депозирана първоначално пред РС- Плевен, който е прекратил образуваното съдебно производство и е изпратил делото по подсъдност на АС- Ловеч. След отвод на всички съдии от този съд, с определение № 15657/14.12.2018г., постановено по адм.д. № 14907/2018г., ВАС е изпратил делото за разглеждане на АС- Плевен.

Видно от приложените към делото препис от ИМ, съобщение, въззивна жалба, призовка, определение и решение на ОС- Плевен, И.Й.Г. е предявил пред Районен съд-Ловеч иск срещу Административен съд-Плевен за присъждане на обезщетение за причинени неимуществени вреди, произтичащи от забавено производство по адм.д. № 539/15г. по описа на АС-Плевен. По подадената искова молба е образувано гр.д. № 693/2016г. по описа на Районен съд- Ловеч, постановено е решение № 78/06.03.2018г. Същото е било обжалвано от г-н Г. и е било образувано в.гр.д. № 375/18г. по описа на ОС- Плевен, постановеното по което решение е предмет на касационно обжалване пред ВКС на РБ. От извършена служебна справка в деловодството на ОС- Плевен се установява, че касационното производство не е приключило с влязъл в сила съдебен акт.

 Намирам, че са налице основания за отвеждането ми от разглеждането на настоящето дело, поради съображения, че съм съдия в Административен съд- Плевен, който се явява ответник по предявения от Г. иск, което може да породи съмнение у ищеца относно моята безпристрастност.

Към момента от разглеждане на производството са се отвели всички съдии от Административен съд – Плевен,  поради което делото следва да се изпрати на осн. чл. 133, ал.6 от АПК на Върховния административен съд за определянето на друг равен по степен административен съд, който да го разгледа.

 

Воден от гореизложеното и на основание чл. 22, ал. 1 т.6 от ГПК вр. чл. 144 от АПК, съдията- докладчик

ОПРЕДЕЛИ:

Съдия Николай Господинов се отвежда от разглеждането на адм.дело № 1198/2018 г. по описа на Административен съд - Плевен.

Прекратява производството по адм.дело № 1198/2018г. по описа на Административен съд- Плевен.

Изпраща делото на Върховен административен съд за определянето на друг равен по степен административен съд, който да го разгледа.

            Определението не подлежи на обжалване.

 

                 

                                                                            СЪДИЯ: