ОПРЕДЕЛЕНИЕ

323

гр.Плевен, 22.02.2019 г.

 

Административен съд – Плевен, шести състав, в закрито заседание на двадесет и втори февруари две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                           

Съдия: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 175/2019 г. по описа на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Административното дело е изпратено по подсъдонсот от Административен съд –София град и е образувано  по жалба от С.Т. *** срещу решение №02-03-76/08.01.2019 година на главен секретар на Президента на Република България по Закона за достъп до обществена информация.

След дадени указания Т. с уточнение от 22.02.2019 година представя доказателства за внесена държавна такса и посочва, че отговорът е незаконосъобразен, тъй като президентът е длъжен да  пази законността и вътрешната сигурност.

Съдът като съобрази жалбата на Т., уточнението му и закона, намира, че жалбата е недопустима, тъй като лицето няма правен интерес от оспорване, тъй като по заявлението му е постановено решение, с което се предоставя пълен достъп до исканата информация.

Мотивиран от изложеното и на основание чл. 159, т. 4  от АПК, Административен съд – Плевен, шести състав,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без разглеждане жалба от С.Т. *** срещу решение №02-03-76/08.01.2019 година на главен секретар на Президента на Република България по Закона за достъп до обществена информация.

Прекратява съдебното производство по исково адм. дело № 175 по описа за 2019 година на Административен съд –Плевен.

Препис  от определението да се изпрати на оспорващия и на главен секретар на Президента на Република България .

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховен административен съд в 7 -дневен срок от съобщението до страните.

                                                                                                                  

СЪДИЯ: /П/