ОПРЕДЕЛЕНИЕ

247

   гр.Плевен, 11.02.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, V-ти състав, в закрито съдебно заседание на единадесети февруари  две хиляди и деветнадесета година, в състав:                                                      Председател: Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията административно дело №1173  по описа на Административен съд – Плевен за 2018 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба от  Е.И.С. с ЕГН ********** ***, чрез адв.Е.П. от САК със служебен адрес ***, против Заповед  за прилагане на принудителна административна мярка №18-0374-000287/11.11.2018 год. на Началник РУ-Червен бряг, с която спрямо  жалбоподателя е приложена принудителна административна мярка по чл.171, т.2, б.“и“от ЗДП – временно спиране от движение на МПС за срок от един месец.

Съдът е намерил жалбата за нередовна и с Определение №1712/18.12.2018 год. е оставил същата без движение с указания до жалбоподателя да внесе държавна такса в размер на 10 лева по сметка на съда и да представи квитанция за платената такса, както и да представи адвокатско пълномощно за подписалия и подалия жалбата адвокат. На жалбоподателя е указана отговорността при неизпълнение на указанията в срок.

Съобщението с указаните нередовности е връчено на С. чрез нейната свекърва М. С., със задължение да го предаде, на 31 януари  2019 год., видно от л.14 от делото, и чрез адв.П. от САК, чрез която е подадена жалбата, на 10.01.2019 год., видно от л.10 от делото,  и до изтичането на  указания и в двете съобщения 7 дневен срок, С. не е отстранила констатираните нередовности - не е  внесла дължимата държавна такса и не е представила  адвокатско пълномощно  за подписалия и подалия жалбата адвокат. Невнасянето на държавна такса е удостоверено включително чрез справка в счетоводната система на съда, за което е приложена служебна справка по делото.

С оглед на горното и на основание чл.158, ал.3 от АПК, поради неотстраняване на нередовностите на жалбата, последната следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото следва да бъде прекратено.

Воден от горното и на основание чл.158, ал.3 от АПК съдът          

 

ОПРЕДЕЛИ :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба от  Е.И.С. с ЕГН ********** ***, чрез адв.Е.П. от САК със служебен адрес ***, против Заповед  за прилагане на принудителна административна мярка №18-0374-000287/11.11.2018 год. на Началник РУ-Червен бряг, с която спрямо  жалбоподателя е приложена принудителна административна мярка по чл.171, т.2, б.“и“от ЗДП – временно спиране от движение на МПС за срок от един месец.

 ПРЕКРАТЯВА ПРОИЗВОДСТВОТО по административно дело №1173 по описа на Административен съд град Плевен за 2018 год.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва  пред Върховен административен съд чрез Административен съд град Плевен в 7 (седем) дневен срок от съобщението.

Преписи  от определението да се изпратят  на страните.

 

 

                                                                             С Ъ Д И Я: