О П Р Е Д ЕЛ Е Н И Е

 

472

 

гр.Плевен, 12.03.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, II- ри състав, в закрито съдебно заседание на дванадесети март две хиляди и деветнадесета година, в състав:         

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: Николай Господинов

                                                       

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 145/2018 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         Производството по делото е образувано по искова молба от А.Ю.Ю., понастоящем в затвора гр. Плевен, с която се претендира присъждане на обезщетение за вреди в размер на 100 000 лв. от ИСДВР при затвора Плевен г-н Д.Н., които произтичат от поставянето на лишения от свобода в неблагоприятни условия за изтърпяване на наказанието и нарушение на чл.3 от ЗИНЗС.

         Към делото са приложени молби за освобождаване от държавна такса и за предоставяне на безплатна правна помощ.

Към делото е приложена и молба от 23.01.2019г. от л.св.Ю., в която се сочи, че не желае да се образува дело по подадената от него жалба, тъй като възникналите конфликти между него и ИСДВР г-н Н. са вече разрешени.

Съгласно разпоредбата на чл. 232, изр.първо от ГПК, ищецът може да оттегли исковата си молба без съгласието на ответника до приключване на първото заседание по делото. Оттеглянето и отказът от иска извън съдебно заседание се прави с писмена молба.

Депозираната молба от ищеца л.св.Ю. по същество представлява десезиране на съда от разглеждане на спора по исковата претенция.

Налице са условията на чл. 232 от ГПК, поради което подадената искова молба следва да се остави без разглеждане, а образуваното производство да бъде прекратено. Предвид последното не е необходимо произнасяне по молбите за освобождаване от държавна такса и предоставяне на безплатна правна помощ.

Воден от горното, съдът

 

 

                                      ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ искова молба от А.Ю.Ю., понастоящем в затвора гр. Плевен, с която се претендира присъждане на обезщетение за вреди в размер на 100 000 лв. от ИСДВР при затвора Плевен г-н Д.Н., които произтичат от поставянето на лишения от свобода в неблагоприятни условия за изтърпяване на наказанието и нарушение на чл.3 от ЗИНЗС.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 145 по описа за 2019г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-мо дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на л.св.Ю..

 

                                                                  СЪДИЯ: /П/