ОПРЕДЕЛЕНИЕ

328

гр.Плевен, 25.02.2019 год.

 

Административен съд-гр.Плевен, V –ти състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и пети февруари   две хиляди и деветнадесета година в състав:                                                   Председател:  Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията Арабаджиева административно дело №128 по описа на Административен съд-Плевен за 2019 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Делото е образувано въз основа на изпратено от Областния управител на област Плевен писмо с вх.№598/1.02.2019 год., с което без нарочен диспозитив се е произнесъл по подадена жалба с вх.№АК-03-6/17.01.2017 год. от Й.Д.Г. ***, подадена срещу отказ за освобождаване от такса битови отпадъци. В мотивите на писмото на областния управител е посочено, че жалбата е недопустима за разглеждане от областния управител, поради което и на основание чл.88, ал.2 от АПК е препратена за разглеждане от Административен съд - Плевен.

            Предвид, че областният управител не е бил сезиран с жалба, а с молба рег. №АК-03-6/17.01.2019 год., приложена на л.10 от делото,  с която не е оспорено писмото на кмета на община Никопол №94-2267/1/8.01.2019 год. , а е поискано съдействие от областния управител за „постигане по-справедливо администриране и в услуга на гражданите да се освободи от препятстващите ни обструкции и формализъм“, т.е. поискано е съдействие във връзка с подаване на декларация за освобождаване от такса битови отпадъци за определени имоти, каквито Г. е подал до общинската администрация, но не в установената от закона форма и образец, съдът е оставил молбата с рег. №АК-03-6/17.01.2019 год. на Г. без движение, за отстраняване на следните констатирани нередовности, в 7(седем) дневен срок от съобщението:

1.                 Тъй като молбата  не е подадена до съда, а до областния управител на област Плевен, молителят Й.Г. да уточни изрично дали поддържа така подадената жалба под формата на молба , пред Административен съд-Плевен;

2.                 Ако поддържа жалбата пред съда, на основание чл.150, ал.1, т.5 от АПК, да  посочи кой административен акт оспорва- дали оспорва писмото на кмета на община Никопол №94-2267/1/8.01.2019 год. или оспорва някой друг акт, като означи последния с номер и дата на издаване и издател;

3.                 На основание чл.150, ал.1, т.6 от АПК да  посочи в какво се състои незаконосъобразността на обжалвания от него административен акт;

4.                 На основание чл.150, ал.1, т.7 от АПК да  посочи в какво се състои искането му до съда;

5.                 На основание чл.151, т.3 от АПК да  внесе държавна такса в размер на 10 (десет) лева по сметка на Административен съд-Плевен и да представи платежния документ по делото.

Указана е отговорността на молителя-жалбоподател при непоправяне на нередовностите в указания от съда срок.

Съобщението с указаните нередовности е връчено на Й.Д.Г. лично, на 12 февруари 2019 год. До изтичането на  указания в съобщението 7 дневен срок- до 19.02.2019 год. (вторник, присъствен ден) , жалбоподателят не  е отстранил нито една от  констатираните нередовности – не е потвърдил подаването на жалбата пред съда ;  не е посочил кой административен акт оспорва, като го индивидуализира еднозначно; не е посочил в какво се състои незаконосъобразността на този оспорван акт;  не е посочил в какво се състои искането му до съда; не е внесъл държавна такса по сметка на съда и не е представил платежен документ по делото за внесената държавна такса. Невнасянето на държавна такса е удостоверено включително чрез справка в счетоводната система на съда, за което е приложена служебна справка по делото.

С оглед на горното и на основание чл.158, ал.3 от АПК, поради неотстраняване на нередовностите на жалбата, последната следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото следва да бъде прекратено.

Воден от горното и на основание чл.158, ал.3 от АПК съдът          

 

ОПРЕДЕЛИ :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба с вх.№АК-03-6/17.01.2017 год. от Й.Д.Г. ***, с неуточнен предмет.

 ПРЕКРАТЯВА ПРОИЗВОДСТВОТО по административно дело №128 по описа на Административен съд град Плевен за 2019 год.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва  пред Върховен административен съд чрез Административен съд град Плевен в 7 (седем) дневен срок от съобщението.

Преписи  от определението да се изпратят  на страните.

 

 

                                                                             С Ъ Д И Я: