ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№1625

гр. Плевен, 30.08.2019 г.

            Административен съд - Плевен, втори състав, в закрито  заседание на девети януари две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

като разгледа докладваното от съдията и.адм.дело № 1107/2018 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Административното дело е образувано  по искова молба на Е.Ц.И., Затвора Враца срещу ГДИН, гр. София с искане присъждане на обезщетение за неимуществени вреди  - унижение , тормоз вследствие на незаконосъобразно действие на длъжностно лице в затвора Плевен, което е извършило обиск на 19.11.2018  година  и по този начин нарушило чл. 3 от ЗИНС. Посочва период на претенцията – 19.11.2018 година 03.12.2018 година – датата на подаване на исковата молба, като размерът е 20 000 лева.

Видно от приложеното към делото копие от искова молба и уточнение към нея, разпореждане на РС-Плевен и  съобщение за него, ищецът Е.Ц.И. е предявил пред Районния съд-Плевен искова молба срещу Административен съд Плевен с правно основание чл.71 ал.1 т.3 от Закона за защита от дискриминация и искане да бъде осъден ответникът да му заплати обезщетение в размер на 30000лева, представляващи обезщетение за претърпени неимуществени вреди в резултат от различното му и неблагоприятно третиране в постановени от АС- Плевен съдебни актове.

 Намирам, че са налице основания за отвеждането ми от разглеждането на настоящето дело, поради съображения, че съм съдия в Административен съд- Плевен, който се явява ответник по образуваното гр.д. № 5111/2019 г.по описа на РС- Плевен, по което в качеството си на и.ф. адм. ръководител- председател на АС- Плевен съм изготвил писмен отговор. Към днешна дата по искови молби на Е.Ц.И. са образувани още две граждански дело пред РС- Плевен, по които ответник е АС- Плевен, а именно гр.д. № 1683/2019 г. и гр.д. № 542/2019 г., по които също съм изготвил съответни писмени отговори по реда на чл.131 ГПК.

Горните обстоятелства може да породят съмнение у ищеца относно моята безпристрастност.

Към момента от разглеждане на производството са се отвели всички съдии от Административен съд – Плевен,  поради което делото следва да се изпрати на осн. чл. 133, ал.6 от АПК на Върховния административен съд за определянето на друг равен по степен административен съд, който да го разгледа.

 

Воден от гореизложеното и на основание чл. 22, ал. 1 т.6 от ГПК вр. чл. 144 от АПК, съдията- докладчик

ОПРЕДЕЛИ:

Съдия Николай Господинов се отвежда от разглеждането на адм.дело № 1107/2018 г. по описа на Административен съд - Плевен.

Прекратява производството по адм.дело № 1107/2018г. по описа на Административен съд- Плевен.

Изпраща делото на Върховен административен съд за определянето на друг равен по степен административен съд, който да го разгледа.

         Определението не подлежи на обжалване.

 

                 

                                                                            СЪДИЯ: /п/