ОПРЕДЕЛЕНИЕ

50

гр.Плевен, 09.01.2019 г.

 

Административен съд – Плевен, шести състав, в закрито заседание на девети януари две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                         

Съдия: Снежина Иванова

 

 

като разгледа докладваното от съдията и. административно дело № 1101/2018 г. по описа на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Административното дело е образувано по искова молба на Е.Ц.И.,*** срещу ГД „Изпълнение на наказанията“ гр. София с искане за присъждане на обезщетение в размер на 30 000 лева ведно със законната лихва за периода от 07.03.2017 г до 29.11.2018 година – датата на подаване на исковата молба за неимуществени вреди – чувство на унижение, отхвърленост, тормоз , изолация, незачитане на правата му вследствие на отказ на затворническа администрация да го остави в стационара на Затвора вследствие на претърпян инцидент по време на припадък – пада върху мивка, която се чупи и предизвиква рана.

Съдът е установил, че исковата молба е нередовна и следва да бъде оставена без движение и е указал на лицето, че в 7-дневен срок от получаване на определението следва да внесе държавна такса в размер на 10 лева по сметка на Административен съд –Плевен и представи вносна бележка в деловодството на съда. Съдът е указал на Ц., че  при неотстраняване на нередовностите в срок на основание чл. 158, ал. 3 от АПК , исковата молба ще бъде оставена без разглеждане.

Определението е връчено на лицето лично  на 12.12.2018 година и в предоставения 7 –дневен срок, нередовностите не са отстранени и е налице основанието на чл. 158, ал. 3 от АПК за оставяне на исковата молба без разглеждане и прекратяване на съдебното производство.

 Мотивиран от изложеното и на основание чл. 158, ал. 3 от АПК, Административен съд – Плевен, шести състав,

 

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

 

Оставя без разглеждане искова молба на Е.Ц.И.,*** срещу ГД „Изпълнение на наказанията“ гр. София с искане за присъждане на обезщетение в размер на 30 000 лева ведно със законната лихва за периода от 07.03.2017 г до 29.11.2018 година – датата на подаване на исковата молба за неимуществени вреди – чувство на унижение, отхвърленост, тормоз , изолация, незачитане на правата му вследствие на отказ на затворническа администрация да го остави в стационара на Затвора вследствие на претърпян инцидент по време на припадък – пада върху мивка, която се чупи и предизвиква рана.

Прекратява съдебното производство по и. адм . дело № 1101 по описа за 2018 година на Административен съд –Плевен.

Препис от определението да се връчи на Ц. и на  ГДИН, гр. София.

Определението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд с частна жалба в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

 

 

СЪДИЯ: