О      П      Р       Е       Д       Е       Л       Е       Н      И      Е

 

№ 430

 

гр. Плевен, 07.03.2019г.

 

 

Административен съд – Плевен, ІІІ-ти състав, в закрито съдебно заседание  на седми март  2019г. в състав - 

Председател: съдия Елка Братоева

Като разгледа докладваното от съдия Братоева адм.д. № 82/2019г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Административното дело е образувано  по жалба на В.И.С. , изтърпяващ наказание л.св. в Затвора – Белене  срещу отказ на Началника на Затвора – Белене да го върне на работа, срещу отказ да бъде преведен в Софийски централен затвор, както и за причинен психически тормоз и за дискриминация, за проявено грубо отношение спрямо него при преглед в лекарския кабинет.

Жалбата не отговаря на минималните изисквания за редовност. Така очертаните общи и неконкретни оплаквания не позволяват на съда да разбере какъв е предмета на оспорване и с какво искане е сезиран, поради което е в невъзможност да го разгледа и да се произнесе по съществото му. Не е внесена и дължимата д.т.

С Разпореждане № 600/30.01.2019г. настоящият съдебен състав е оставил без движение жалбата.

Указал е на жалбоподателя в 7-дневен срок от съобщението да уточни: 1. кой административен акт, действие или бездействие на администрацията на Затвора – Белене обжалва и в какво се състои незаконосъобразността му;  2. какво е искането към съда; 3. да посочи доказателствата, които иска да бъдат събрани и да представи писмените, с които разполага; 4. да внесе д.т. в размер на 10 лв. по сметка на АС – Плевен и да приложи платежния документ по делото. Предупреден е, че при неизпълнение - жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а делото – прекратено.

Препис от определението е връчен на жалбоподателя на 11.02.2019г. и до изтичане на указания 7-дневен срок ( до 18.02.2019г. вкл.- понеделник, присъствен ден) той не е изпълнил указанията като не е конкретизирал предмета на оспорване, тъй като не е означил обжалвания административен акт, действие или бездействие на администрацията на затвора, не е посочил в какво се състои незаконосъобразността му и какво е искането към съда и не е внесъл дължимата държавна такса. Не е сторил това и до постановяване на настоящото определение, с което не е отстранил констатираните нередовности на жалбата по чл. 150 ал.1 т.5, т.6 и т.7 от АПК, както и по чл. 151 т.3 от АПК.

Въпреки дадената възможност, жалбоподателят не е изправил нередовностите на жалбата в указания срок, поради което на осн. чл. 158 ал.3 АПК тя следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Водим от горното съдът

 

 

О      П      Р       Е       Д       Е       Л       И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на В.И.С. , изтърпяващ наказание л.св. в Затвора – Белене  срещу отказ на Началника на Затвора – Белене да го върне на работа, срещу отказ да бъде преведен в Софийски централен затвор, както и за причинен психически тормоз и за дискриминация и за проявено грубо отношение спрямо него при преглед в лекарския кабинет.

ПРЕКРАТЯВА производството по АД № 82/2019г. по описа на АС – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ВАС с частна жалба, подадена чрез АС – Плевен в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на страните.

 

 

                                                                  С  Ъ  Д  И  Я : /п/