ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 129

гр.Плевен, 22.01.2019 г.

 

Административен съд – Плевен, в закрито заседание на двадесет и втори януари две хиляди и деветнадесета  година, в състав:

 

                                          Съдия-докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдията  административно дело № 1072 по описа за 2018 на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по протест на прокурор при Окръжна прокуратура Плевен срещу  Наредба за регистрация , притежание и отглеждане на кучета на територията на Община гр. Пордим, приета с решение № 273/19.04.2005 година.

 С протоколно определение от 18.01.2019 година съдебният състав на първи касационен състав се е отвел от разглеждане на делото, тъй като вече се е произнесъл по законосъобразността на отделни норми от Наредбата по адм. дело № 626/2018 г. по описа на Административен съд Плевен.

С оглед обстоятелството, че в Административен съд –Плевен има пет съдии, като трима са се отстранили от разглеждане на делото, а другите двама не могат да формират състав по см. на чл. 191 от АПК, то в АС Плевен не е възможно да бъде разгледано и решено делото и в случая следва производството да се прекрати и делото да бъде изпратено на Върховен административен съд за определяне на друг административен съд за разглеждане на делото.

Мотивиран от горното и на основание чл. 133, ал. 6 от АПК, Административен съд –Плевен,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Прекратява съдебното производство по адм. дело № 1072 по описа за 2018 г. на Административен съд Плевен.

Изпраща на Върховен административен съд –София адм. дело № 1072/2018 година по описа на Административен съд –Плевен за определяне на друг административен съд за разглеждане и решаване на делото.

Определението не подлежи на обжалване.

 

                                               Съдия –докладчик: