ОПРЕДЕЛЕНИЕ

244

гр.Плевен, 11.02.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІV-ти състав, в закрито съдебно заседание на единадесети февруари две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветелина Кънева

                                                

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 70/2019 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

            Производството по делото е образувано по жалба (наречена възражение) от живущите в бл.2/88, с адрес гр.Червен бряг, ул.“Цар Калоян“ №37, вх.“А“ и вх.“Б“, срещу Заповед №РД-11-1/04.01.2019г. на Кмета на Община Червен бряг, с която е одобрен Подробен устройствен план-План за регулация и застрояване в обхват УПИ ХІV, ХV-1333 и ХVІ, кв.88 по плана на гр.Червен бряг, като с изменението не се променя съществуващата устройствена зона-жилищна устройствена зона със средна височина, като се запазват и устройствените параметри на застрояване на кв.88, а с регулационната съставка на плана-План за регулация се изменят дворищно-регулационната линия между УПИ ХV и УПИ ХVІ кв.88 по плана на гр.Червен бряг, като се обединяват, а 110кв.м. от УПИ ХІV се придават към това обединение и се образува нов УПИ ХV-804.254 с конкретно отреждане „за обществено и жилищно строителство“, а в Застроителната съставка на плана се определят устройствения режим и параметри на застрояване в засегнатите УПИ-та, в съответствие на устройствената зона, в която попадат.

            При проверка редовността на жалбата, съдът е указал на оспорващите в 7-мо дневен срок от съобщението, да се индивидуализират чрез посочване на трите имена и адрес; да посочат конкретно в какво се състои незаконосъобразността на заповедта; всеки един от тях да внесе държавна такса в размер на по 10лева по сметка на Административен съд Плевен, като представи по делото документ за това; както и да представят документ за собственост в конкретния имот. Лицата са предупредени за последствията от неизпълнение на дадените указания.

            Съобщенията са изпратени до всяко едно от лицата, посочени и подписали жалбата, на посочения в нея адрес, и са връчени редовно на 28.01.2019г. на М.Ф.-съсед, при задължение да предаде съобщенията. В указания срок – до 04.02.2019г. (понеделник-работен ден) не са изпълнени дадените от съда указания за отстраняване на констатираните нередовности по жалбата. Не е внесена и дължимата държавна такса от всеки един оспорващ, което се установява и от служебно направена справка в счетоводството на съда. Жалбата е нередовна. Налице е хипотезата на чл.158 ал.3 от АПК, поради което жалбата следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Воден от горното, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата (наречена възражение) на живущите в бл.2/88, с адрес гр.Червен бряг, ул.“Цар Калоян“ №37, вх.“А“ и вх.“Б“, срещу Заповед №РД-11-1/04.01.2019г. на Кмета на Община Червен бряг.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №70 по описа за 2019 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Преписи от определението да се изпратят на страните.                                                                                                                                                                                                                                                                                     СЪДИЯ: