О       П       Р       Е       Д       Е       Л       Е       Н       И       Е

 

№ 68

 

гр. Плевен, 10.01.2019г.

 

 

Административен съд – Плевен, ІІІ-ти състав, в закрито съдебно заседание  на десети януари  2019г. в състав - 

Председател: съдия Елка Братоева

Като разгледа докладваното от съдия Братоева адм.д. № 1050/2018г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

 

Административното дело е образувано  по жалба на Р.И.С., изтърпяващ наказание л.св. в Затвора – Белене  срещу Заповед № 08-163/02.11.2018г. на Началника на Затвора – Белене, с която на осн. чл. 66 ал.2 от ЗИНЗС е отказал да замени режима на жалбоподателя от строг на общ.

Жалбоподателят оспорва отказа за промяна на режима. В допълнителна уточняваща молба иска да се установи защо и по какви причини не може да бъде сменен режимът му в по-лек, след като 5 години не е нарушавал ППЗИНЗС, кой е прокурора, наредил това безобразие срещу него. Защо е наказан, след като не е извършил нарушение. Иска разпит на посочени свидетели за тези обстоятелства.

С Определение № 1632/05.12.2018г. настоящият съдебен състав е оставил без уважение    искането на Р.И.С. за освобождаване от внасянето на държавна такса за съдебното производство и указал на жалбоподателя да внесе д.т. в размер на 10 лв. по сметка на АС – Плевен в 7-дневен срок от съобщението. Предупреден е, че при неизпълнение - жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а делото – прекратено.

Препис от определението е връчен на жалбоподателя на 18.12.2018г. и до изтичане на указания 7-дневен срок ( до 27.12.2018г. вкл.) той не е обжалвал определението пред ВАС, нито е внесъл дължимата държавна такса. Не е сторил това и до постановяване на настоящото определение, с което не е отстранил констатираните нередовности на жалбата по чл. 151 т.3 от АПК.

 

Поради това на осн. чл. 158 ал.3 АПК жалбата следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

 

Водим от горното съдът

 

 

О      П      Р       Е       Д       Е       Л       И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Р.И.С., изтърпяващ наказание л.св. в Затвора – Белене  срещу Заповед № 08-163/02.11.2018г. на Началника на Затвора – Белене, с която на осн. чл. 66 ал.2 от ЗИНЗС е отказал да замени режима на жалбоподателя от строг на общ.

ПРЕКРАТЯВА производството по АД № 1050/2018г. по описа на АС – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ВАС с частна жалба, подадена чрез АС – Плевен в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на страните.

 

 

                                                                  С  Ъ  Д  И  Я :