ОПРЕДЕЛЕНИЕ

26

гр.Плевен, 07.01.2019 г.

 

Административен съд – Плевен, шести състав, в закрито заседание на седми януари две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                         

Съдия: Снежина Иванова

 

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 1030/2018 г. по описа на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Административното дело е образувано по жалба на Н.Й.Н.,*** чрез адв. Г. С. срещу мълчалив отказ на АГКК по заявление от 04.05.2018 година за издаване на скица. В жалбата се посочва, че е изпратено писмо до СГКК Плевен  за извършване на административна услуга и не може да се установи кой е оспореният акт.

Съдът е установил, че жалбата е нередовна и следва да бъде оставена без движение и е указал на лицето, че в 7-дневен срок от получаване на определението следва да внесе държавна такса в размер на 10 лева по сметка на Административен съд –Плевен и представи вносна бележка в деловодството на съда, да посочи кой акт и на кой орган оспорва, да представи пълномощно за адв. С. и да потвърди действията му по подаване на жалбата. Съдът е указал на Н., че  при неотстраняване на нередовностите в срок на основание чл. 158, ал. 3 от АПК , жалбата ще бъде оставена без разглеждане.

По молба на Н. с определение  от 03.12.2018 година съдът е продължил срокът за отстраняване на нередовностите и в предоставния нов 7 –дневен срок, същите не са отстранении е налице основанието на чл. 158, ал. 3 от АПК за оставяне на жалбата без разглеждане и прекратяване на съдебното производство.

 Мотивиран от изложеното и на основание чл. 158, ал. 3 от АПК, Административен съд – Плевен, шести състав,

 

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

 

Оставя без разглеждане жалба на Н.Й.Н.,*** чрез адв. Г. С. срещу мълчалив отказ на АГКК по заявление от 04.05.2018 година за издаване на скица.

Прекратява съдебното производство по адм . дело № 1030 по описа за 2018 година на Административен съд –Плевен.

Препис от определението да се връчи на Н. и на  изпълнителен директор на АГКК , гр. София.

Определението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд с частна жалба в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

 

 

СЪДИЯ: