ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 59

гр.Плевен, 09.01.2019 г.

 

 

Административен съд – Плевен, трети състав, в закрито заседание на девети януари две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                         

Съдия: Елка Братоева

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 24/2019 г. по описа на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Административното дело е образувано по жалба на Н.И.Я. *** срещу Заповед № 125/20.11.2018г. на Кмета на Община Червен бряг за одобряване на Специализиран подробен устройствен план - План за Регулация и Застрояване на поземлени имоти, попадащи в Концесия за добив на подземни богатства по чл.2 ал.1 т.5 от ЗПБ – строителни материали пясъци и чакъл, от находище „Девенци“, участък „Запад“ и участък „Изток“, разположени в землищата на с. Девенци, с. Чомаковци и гр. Койнаре, Община Червен бряг.

Съдът констатира, че срещу същата заповед е подадена и жалба от ЕТ „Агролес – Н.Я.“***, по която е образувано адм. дело № 23/2019г. по описа на съда.

Съгласно чл. 213 от ГПК вр. чл. 144 от АПК когато в съда има висящи няколко дела, в които участват едни и същи лица или имат връзка помежду си, могат да бъдат съединени в едно производство и съдът да издаде едно общо решение по тях.

В случая са постъпили две жалби от различни лица срещу един и същ административен акт и ответникът по иска е един и същ. Налице е идентичност на предмета на оспорване и на ответника, поради което образуваното по-късно дело по жалбата на Н.И.Я. следва да бъде присъединено към по-рано образуваното АД № 23/2019г. по жалбата  на ЕТ „Агролес Н.Я.“ със същия предмет, за издаването на общо решение по двете жалби, а настоящото съдебно производство да се прекрати.

Определението не прегражда по-нататъшното развитие на производството по подадената жалба и в закона липсва изрична разпоредба, която да допуска обжалването му, поради което и не подлежи на обжалване.

Водим от горното и на основание чл. 213 от ГПК вр. чл. 144 от АПК съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИСЪЕДИНЯВА адм. дело № 24/2019 г. по описа на АС Плевен, образувано по жалбата на Н.И.Я. *** срещу Заповед № 125/20.11.2018г. на Кмета на Община Червен бряг  към адм. дело № 23/2019г. по описа на същия съд и прекратява настоящото съдебно производство.

Определението да се съобщи на страните – за сведение.

Определението не подлежи на обжалване.

 

СЪДИЯ: