ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 39

гр.Плевен, 8.01.2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, V-ти състав, в закрито съдебно заседание на осми януари две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                                                       Председател: Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията административно дело №18 по описа на Административен съд – Плевен за 2019 год. и  за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба от „Елит Комерс“ ЕООД със седалище и адрес на управление гр.Свищов, ул „Патриарх Евтимий“ №66, с ЕИК 104624158, представлявано от управителя Р. Б., против Заповед №РД-06-137/14.12.2018г. на Директора на ТП Държавно горско стопанство-Никопол.

Административен съд Плевен намира, че не е компетентен да разгледа подадената жалба.

Съгласно разпоредбата на чл.133 ал.1 от АПК, в действащата към настоящия момент редакция (ДВ бр.77 от 2018г., в сила от 1.01.2019г.), делата по оспорване на индивидуални административни актове се разглеждат от административния съд по постоянен адрес или седалището на посочения в акта адресат.  В конкретния случай адресат на акта е и отстранения участник от търга, а именно подалият заявление и участник в административното производство „Елит Комерс“ ЕООД, чието седалище и адрес на управление е в гр.Свищов, видно от посоченото в самата жалба, както и от служебно направената и приложена по делото справка в ТР. С оглед датата на постъпване на жалбата в съда и образуване на делото – 7.01.2019г. и предвид настъпилата законодателна промяна, правилата за местната подсъдност, установени в чл.133,  ал.1 от АПК изискват делото да бъде разгледано от Административен съд-Велико Търново, в съдебния район  на който е седалището на жалбоподателя.

            Предвид изложеното, производството по делото следва да бъде прекратено, а жалбата изпратена по подсъдност на компетентния съд.

            Водим от горното и на основание чл.135 ал.2 от АПК, съдът

 

                                                           ОПРЕДЕЛИ:

 

            ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело №18 по описа на Административен съд Плевен за 2019г.

ИЗПРАЩА делото по подсъдност на Административен съд- Велико Търново.

Определението не подлежи на обжалване.

Преписи от определението да се изпратят на страните.

 

                                                                                 

                                                                                              СЪДИЯ: