ОПРЕДЕЛЕНИЕ

36

гр.Плевен, 8 Януари 2019 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІV-ти състав, в закрито съдебно заседание на осми януари две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветелина Кънева 

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело №11/2019 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по жалба от Х.Ф.И. ***, чрез адв.А.А. от АК-Разград, срещу Решение №ПН71ПР/2018г. за преценяване на необходимостта от извършване на оценка на въздействие върху околната среда, издадено от Директора на РИОСВ-Плевен, с което е разпоредено да се извърши оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за инвестиционно предложение за „Обособяване на животновъден обект“ в ПИ, намиращи се в Стопански двор на с.Обнова, общ.Левски, което няма вероятност да окаже значително отрицателно въздействие върху природните местообитания, популации и местообитания на видове, предмет на опазване в защитени зони.

Административен съд Плевен намира, че не е компетентен да разгледа подадената жалба.

Съгласно разпоредбата на чл.133 ал.1 от АПК, в действащата към настоящия момент редакция (ДВ бр.77 от 2018г., в сила от 01.01.2019г.), делата по оспорване на индивидуални административни актове се разглеждат от административния съд по постоянен адрес или седалището на посочения в акта адресат.  В конкретния случай адресат на оспореното решение е Х.Ф.И., чийто постоянен адрес ***, видно от посоченото в самата жалба, както и от служебно направената справка в НБД „Население“ . С оглед датата на постъпване на жалбата в съда и образуване на делото – 07.01.2019г. и предвид настъпилата законодателна промяна, правилата за местната подсъдност установени в чл.133 ал.1 от АПК изискват делото да бъде разгледано от Административен съд-Кърджали, в съдебния район, на който е постоянния адрес на жалбоподателя.

            Предвид изложеното, производството по делото следва да бъде прекратено, а жалбата изпратена по подсъдност на компетентния съд.

            Водим от горното и на основание чл.135 ал.2 от АПК, съдът

 

                                                           ОПРЕДЕЛИ:

 

            ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №11 по описа за 2019г. на Административен съд Плевен.

ИЗПРАЩА делото по подсъдност на Административен съд Кърджали.

Определението не подлежи на обжалване.

Преписи от определението да се изпратят на страните.

 

                                                                                              СЪДИЯ: