ОПРЕДЕЛЕНИЕ

1177

гр.Плевен, 17.09.2018 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, V-ти състав, в закрито съдебно заседание на седемнадесети септември  две хиляди и осемнадесета година, в състав:                                                Председател: Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията административно дело №832  по описа на Административен съд – Плевен за 2018 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба от С.М.И. от гр.Плевен против Заповед №ЗИХУ 42/Д-ЕН/3101/26.07.2018г. на Директора на Дирекция „Социално подпомагане“-Плевен, с която на оспорващата е отказано отпускането на два чифта ортопедични обувки за диабетно стъпало за нуждите на детето М. Н. И..

Понастоящем жалбоподателката С.И. е съдия в Административен съд Плевен, който е родово и местно компетентния съд за разглеждане на правния спор. Принадлежността на оспорващата към състава на Административен съд Плевен може да породи съмнение  в  безпристрастността на съдията-докладчик по делото.

           Предвид изложеното, настоящият състав намира, че следва да се отстрани от разглеждането на делото, с оглед  спазване  принципа  на безпристрастност.

Предвид, че Административен съд-Плевен по щатна численост включва шестима съдии, петима от които са се отстранили от разглеждане на делото, а последният е страна по делото-жалбоподател, видно от причините  за изключване в списъка на изключените съдии, и е изключен от разпределение,  няма съдебен състав, който може да  разгледа делото. Поради това настоящото дело следва да се изпрати на осн. чл. 133 ал.6 от АПК на Върховния административен съд за определянето на друг равен по степен административен съд, който да го разгледа.

Воден  от горното и на  осн.  чл. 22, ал. 1 т.6 от ГПК вр. чл. 144 от АПК съдът        

                                          О П Р Е Д Е Л И:                                               

 

Отстранява съдия Катя Арабаджиева  от  разглеждането на административно дело № 832 по описа на Административен съд – Плевен за 2018 година.

Прекратява производството по административно дело № 832  по описа на Административен съд- Плевен за 2018 год.

Изпраща делото на Върховен административен съд за определянето на друг равен по степен административен съд, който да го разгледа.

Определението не подлежи на обжалване.           

 

 

                                                           СЪДИЯ: