ОПРЕДЕЛЕНИЕ

1152

 

гр. Плевен , 13.09.2018  г.

 

Административен съд-гр.Плевен, шести състав, в закрито съдебно заседание на тринадесети септември две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                                             

                                                          Съдия:  Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдията Иванова и. административно дело № 816 по описа  на Административен съд-Плевен за 2018 год.  и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба на л.св.И.Й.Г., понастоящем преведен в затвора Плевен, против Заповед №945/30.08.2018г. на Началника на затвора Плевен, с която на л.св.Г. на основание чл.104 ал.1 и чл.101 т.7 от ЗИНЗС е наложено дисциплинарно наказание „изолиране в наказателна килия за 10 денонощия“.

Видно от приложеното към делото копие от искова молба,  съобщение, въззивна жалба, призовка, определение и решение на ОС-Плевен, л.св.И.Г. е  предявил пред Районния съд-Ловеч иск срещу Административен съд-Плевен за присъждане на обезщетение за причинени неимуществени вреди, произтичащи от забавено производство по административно дело № 539/2015г. на Административен съд –Плевен. По подадената искова молба в Районен съд-Ловеч е образувано гр.д. № 693/2016г., като постановеното решение е потвърдено от въззивната инстанция и подлежи на касационно обжалване пред ВКС. Според извършената служебна справка в деловодството на ОС-Плевен е подадена касационна жалба от л.св.Г. и към момента съдебното производство не е приключило с влязъл в сила съдебен акт.

           Предвид изложеното, настоящият състав намира, че следва да се отведе от разглеждането на делото, с оглед  спазване  принципа  на безпристрастност. Принадлежността на съдията -докладчик към състава на  Административен съд- Плевен - ответник по предявения от Г. иск, може да породи съмнение  в  неговото безпристрастие.

С оглед обстоятелството, че в Административен съд –Плевен има шест съдии, като всички са се отстранили от разглеждане на делото не е възможно да бъде разгледано и решено делото и в случая следва производството да се прекрати и делото да бъде изпратено на Върховен административен съд за определяне на друг административен съд за разглеждане на делото.

Мотивиран от горното и на основание чл. 144 от АПК вр. чл. 22, ал. 1, т. 6 от ГПК, чл. 133, ал. 6 от АПК, Административен съд –Плевен, шести състав

 

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Отстранява съдия Снежина Иванова от разглеждане на адм. дело № 816 по описа за 2018 година на Административен съд –Плевен.

Прекратява съдебното производство по адм. дело № 816 по описа за 2018 г. на Административен съд Плевен.

Изпраща на Върховен административен съд –София адм. дело № 816/2018 година по описа на Административен съд –Плевен за определяне на друг административен съд за разглеждане и решаване на делото.

Определението не подлежи на обжалване.

Определението да се съобщи на И.Г. и на началника на Затвора Плевен.

 

 

                                               Съдия –докладчик: