ОПРЕДЕЛЕНИЕ

1182

гр.Плевен, 18.09.2018 година

 

Административен съд – Плевен, шести състав, в закрито заседание на осемнадесети септември две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                          Съдия-докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдията  исково административно дело № 751 по описа за 2018г. на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Делото е образувано по жалба на Т.Т. ***, килия 207 с искане за образуване на дело срещу началника на Затвора Плевен за това, че са налице лоши битови условия – пускане на топла вода един път седмично, тясна баня. Претендира заплащане на обезщетение за имуществени и неимуществени вреди в размер на 15 000 лева.

Съдът с определение  от 13.08. 2018 година е оставил без движение  жалбата на лицето и му е предоставил 7-дневен срок, в който да отстрани нередовностите, като внесе държавна такса в размер на 10 лева по сметка на Администартивен съд Плевен и представи вносна бележка в деловодството на съда, да посочи период на претенцията си, размер на претендираното обезщетение в зависимост от характера на вредите, които е претърпял, да  посочи какви вреди е претърпял и какъв е характерът им-  неимуществените вреди , имуществени, от какви действия/бездействия са настъпили вредите, прави ли искане за установяване на незаконосъобразността на действията или бездействията и какво е искането му до съда и да посочи надлежен ответник, тъй като при претендиране на обезщетение  отговорно за изплащане на обезщетението е юридическото лице – ГДИН, който осигурява ръководството на затворите, а не може искът да се насочва към началника на затвора и да представи препис от жалбата за ответника и Окръжна прокуратура- Плевен.

Определението е съобщено лично на лицето на 24.08.2018 година, като не са представени документи за плащане на държавна такса и изпълнение на другите указания на съда.

Предвид горепосоченото съдът намира, че жалбата следва да бъде оставена без разглеждане и съдебното производство да бъде прекратено.

 С оглед гореизложеното  и на основание чл.158, ал. 3, Административен съд –Плевен, шести състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

 

Оставя без разглеждане жалбата на Т.Т. ***, килия 207 с искане за образуване на дело срещу началника на Затвора Плевен за това, че са налице лоши битови условия – пускане на топла вода един път седмично, тясна баня. Претендира заплащане на обезщетение за имуществени и неимуществени вреди в размер на 15 000 лева.

Прекратява съдебното производство по и. адм. дело № 751 по описа за 2018 г. на Административен съд –Плевен.

Определението да се съобщи на лицето .

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му.

 

 

 

СЪДИЯ- ДОКЛАДЧИК: