ПРОТОКОЛ

 

Година 2018                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ПЪРВОИНСТАНЦИОНЕН

тричленен състав

На втори февруари две хиляди и осемнадесета година     

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЧЛЕНОВЕ:

 НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

1. ЕЛКА БРАТОЕВА

2.  КАТЯ АРАБАДЖИЕВА

 

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Прокурор ИВАН ШАРКОВ

Сложи за разглеждане докладваното от член-съдия БРАТОЕВА

Административно дело   708 по описа за 2017 г.

 

На именното повикване в 11,28 часа се явиха:

ЗА ПРОТЕСТИРАЩАТА СТРАНА ПРОКУРОР В ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – гр. ПЛЕВЕН, редовно уведомена от предходно съдебно заседание, се явява прокурор Иво Радев.

ЗА ОТВЕТНИКА ПО ПРОТЕСТА  ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – гр. КНЕЖА, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява процесуален представител.

КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН, редовно уведомена от предходно съдебно заседание, се представлява от прокурор ИВАН ШАРКОВ.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ПРОКУРОР РАДЕВ – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОР ШАРКОВ – Да се даде ход на делото.

Съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Докладва постъпило от Общински съвет - Кнежа писмо, в което се сочи, че Наредба № 9 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Кнежа е публикувана на сайта на Община Кнежа на 19.12.2017 г. Съгласно §2 от ПЗР, Наредбата е влязла в сила в 3-дневен срок от обнародването й, а именно на 21.12.2017г. Сочи се, че Наредбата не е обжалвана и връщана за ново обсъждане. С писмото е представена разпечатка от официалния сайт на Община Кнежа в 2 екземпляра.

ПРОКУРОР РАДЕВ – Уважаеми административни съдии, запознат съм с постъпилите материали. Считам, че атакувания нормативен акт е оттеглен. Считам, че е налице разпоредбата  на чл. 159, т. 3 от АПК и  образуваното административно дело следва да бъде прекратено. Моля в полза на Окръжна прокуратура – Плевен да бъдат присъдени направените по делото разноски за публикация в ДВ в размер на 20 лева.

ПРОКУРОР ШАРКОВ –  Уважаеми административни съдии, с оглед събраните доказателства и предвид факта, че протестираната Наредба вече не съществува в правния мир, моля делото да се прекрати и да присъдите в полза на Окръжна прокуратура – Плевен направените разноски.

Съдът намира че следва да приеме и вложи в делото писмените доказателства, представени от Общински съвет - Кнежа с писмо вх. № 517/30.01.2018г., предвид което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА И ВЛАГА в делото писмените доказателства съобразно обстоятелствената част на определението – разпечатка от официалната интернет страница на Община Кнежа.

Съдът намира, че е налице оттегляне на административния акт, който е протестиран от прокурор на Окръжна прокуратура – Плевен, предвид което са налице предпоставките на чл. 159, т. 3 от АПК за прекратяване на производството. Предвид горното прекратяване на основание чл. 143 от АПК следва да бъдат присъдени в полза на Окръжна прокуратура Плевен разноски в размер на 20 лева.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ: 193

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ протеста на Виктор Доцев – прокурор в Окръжна прокуратура – Плевен срещу разпоредбите на чл. 19 ал. 3 в частта „които са ги декларирали като основно жилище“, чл. 36 т.36 в частта „или разрешение за разкопаване и внесен депозит при получаването на разрешението“, буква „в“, „г“, „д“ и „е“ и чл. 46 ал.5 т.5  от Наредба  № 9 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги,  приета с Решение №69/22.02.2008г. на Общински съвет – Кнежа.

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по АД № 708/2017г. по описа на Административен съд – Плевен.

ОСЪЖДА Община Кнежа да заплати в полза на Окръжна прокуратура Плевен съдебно-деловодни разноски в размер на 20 лева.

Определението подлежи на обжалване пред Върховен Административен съд в 7-дневен срок от днес за явилите се страни и от получаване на съобщението - за Община Кнежа.

ПРОКУРОР ШАРКОВ – Моля да ни изпратите препис от протокола за съдебното заседание, след изготвянето му.

Препис от протокола да се изпрати на Окръжна прокуратура Плевен.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11,33 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

                                                         ЧЛЕНОВЕ:  1.

 

 

 

 

                                                                               2.