О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

№ 1183

 

гр.Плевен, 18.09.2018 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, II-ри състав, в закрито съдебно заседание на осемнадесети септември две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: Николай Господинов 

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 701/2018г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по искова молба /ИМ/ от  П. И. Л., изтърпяващ наказание „лишаване от свобода“ в Затвора Плевен, против  СД „Бетонекс- Нешков и СИЕ“, представлявано от В. М. Н. от гр. Плевен, с която се претендира неизплатено трудово възнаграждение по трудов договор № 886/28.08.2017г. в размер на 460 лв., дължимо до 25.09.2017г.

В обстоятелствената част на исковата молба се излагат и твърдения за претърпени неимуществени вреди от бездействие на „Инспекция по труда“- гр. Плевен, във връзка с подадена от ищеца молба № 140/23.01.2018г., поради което е направено искане да бъде осъден ответника да заплати обезщетение в размер на 1500 лв., представляващо репарация за претърпени от ищеца неимуществени вреди, ведно със законната лихва от момента на установяване на нарушението до окончателното му изплащане. Посочено е правно основание чл.204, ал.4 от АПК.

С определение № 1104/29.08.2018г. съдът е указал на ищеца да отстрани нередовностите по исковата молба, като конкретизира ответника /ответниците/, както и да уточни с какво искане е сезирал „Инспекция по труда“- Плевен, респ. в какво се изразява бездействието на юридическото лице, от което са произтекли претендираните неимуществени вреди и да посочи началната и крайната дата на периода, за който се претендира присъждане на обезщетение. С горното определение са дадени и указания на ищеца да посочи всички доказателства и конкретните обстоятелства, които ще доказва с тях, да представи всички писмени доказателства, с които разполага, както и да внесе държавна такса в размер от 10 /десет/ лева по сметка на Административен съд – Плевен, да приложи платежния документ към делото и да представи преписи от ИМ и допълнението към нея според броя на ответниците.

В указания седем дневен срок не е депозирано уточнение съобразно дадените указания, не е внесена и държавна такса за образуване на производството.

Неизпълнението на указанията на съда съставлява основание за връщане на исковата молба, съобразно разпоредбата на чл.144 АПК вр. чл.129, ал.3 от ГПК.

Воден от горното, съдът

 

                                      ОПРЕДЕЛИ:

 

ВРЪЩА искова молба на П. И. Л., изтърпяващ наказание „лишаване от свобода“ в Затвора Плевен, с която е предявен иск против  СД „Бетонекс- Нешков и СИЕ“, представлявано от В. М. Н. от гр. Плевен и се претендира неизплатено трудово възнаграждение по трудов договор № 886/28.08.2017г. в размер на 460 лв., дължимо до 25.09.2017г., както и се претендира обезщетение за претърпени неимуществени вреди от бездействие на „Инспекция по труда“- гр. Плевен, във връзка с подадена от ищеца молба № 140/23.01.2018г., поради което иска присъждане на обезщетение в размер на 1500 лв., представляващо репарация за претърпени от ищеца неимуществени вреди, ведно със законната лихва от момента на установяване на нарушението до окончателното му изплащане.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 701 по описа за 2018 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на л.св. П. И. Л.. 

                                                                                                                                                                                            СЪДИЯ: