ОПРЕДЕЛЕНИЕ 1026

гр.Плевен, 07.08.2018 г.

 

Административен съд - гр. Плевен, І-ви състав,  в закрито заседание на  седми август две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

Като разгледа докладваното от съдия Богданова-Кучева административно дело № 657 по описа на съда за 2018 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. чл. 158, ал. 3 от Административно-процесуалния кодекс /АПК/.

Образувано е по  жалба от К.И.З., изтърпяващ наказание по НК в затвора Плевен срещу заповед № Л -1881/13.04.2018 г. на зам. Гл. директор ст. Комисар С. Ц., с която е наредено лицето да бъде преведено за доизтърпяване на наказанието от затвора София в затвора Плевен.

С определение № 977/20.07.2018 г. жалбата е намерена за нередовна и са дадени конкретни указания за поправяне на нередовността и срок за това. Съдът е указал - жалбоподателят да уточни: 1) в какво се състои незаконосъобразността на заповедта, която оспорва, като има предвид основанията за оспорване, посочени в чл. 146 от АПК -  липса на компетентност,  неспазване на установената форма, съществено нарушение на производствените правила, противоречие с материалния закон или несъобразяване с неговата цел/, как този акт, действие или бездействие засяга неблагоприятно правата или законните му интереси, какво е искането му до съда спрямо оспорения акт /да се обяви за нищожен, да се отмени, да се измени/; 2)         Да приложи към допълненото на жалбата си – копие от първоначалната жалба и допълнението към нея и доказателствата, с които разполага; 3) Да представи документ за платена държавна такса в размер от 10 лева по сметка на Административен съд Плевен. Определен е 7-дневен срок за поправяне на нередовността и страната е предупредена, че при неизпълнение на указанията в срок производството по делото ще бъде прекратено.

Определението е съобщено лично на жалбоподателя на 26.07.2018 г., видно от съобщение до страна, приложено на л. 7 от делото. Следователно срокът за поправяне на нередовността на оспорване е изтекъл на 02.08.2018 г. Към настоящия момент /07.08.2018 г./ указанията не са изпълнени. Налице е неизпълнение на дадените указания за поправяне на нередовността на сезирането на съда в определения срок за това, поради което производството по делото не може да продължи.

Жалбата следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Водим от изложените мотиви и на основание чл. 158, ал.3 от  АПК Административен съд – Плевен, първи състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата от К.И.З., изтърпяващ наказание по НК в затвора Плевен срещу заповед № Л -1881/13.04.2018 г. на зам. Гл. директор ст. Комисар С. Ц., с която е наредено лицето да бъде преведено за доизтърпяване на наказанието от затвора София в затвора Плевен.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 657 по описа на Административен съд – гр. Плевен за 2018 година.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховния административен съд на Република България в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

 

СЪДИЯ:  /п/